avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA + Contract de munca la aceeasi firma
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA + Contract de munca la aceeasi firma

Buna ziua,

Este legal ca o firma sa aiba o persoana ca angajat cu carte de munca si cu aceeasi persoana sa incheie si un contract PFA ?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 12:46, 25 Iunie 2010
legal ? da. Aberant ? da.
Da, acum devine aberant. Inainte firma era in castig, platind taxe doar la minimul pe economie, iar restul de salariu sa il dea angajatului pe PFA. Multi angajatori procedeaza asa si in situatia de fata sunt multi angajati disperati care accepta in lipsa unei alternative.
Asa e...sunt multe cazuri de genul asta..Ce impact va avea legea cu impozitarea veniturilor din activitati independente de la 1 iulie asupra acestor cazuri? Eu cred ca sunt cele mai expuse...
izabelam6 a scris:

Buna ziua,

Este legal ca o firma sa aiba o persoana ca angajat cu carte de munca si cu aceeasi persoana sa incheie si un contract PFA ?

ATENTIE!!!

Codul Fiscal

ART. 46

Definirea veniturilor din activităţi independente

(1) Veniturile din activităţi independente cuprind veniturile comerciale, veniturile din profesii libere şi veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere, inclusiv din activităţi adiacente.

Normele Metodologice

25. Persoanele fizice angajate, precum şi cele care încheie contracte, altele decât cele prin care sunt reglementate relaţiile de angajare, şi care desfăşoară activităţi, utilizând baza materială a angajatorului sau a celeilalte părţi contractante, în vederea realizării de invenţii, realizări tehnice sau procedee tehnice, opere ştiinţifice, literare, artistice etc., obţin venituri de natură salarială.

Aceste prevederi sunt in vigoare in momentul de fata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconsiderare venituri pfa bea_foris bea_foris Vorbim pe marginea acestor doua paragrafe din Normele Metodologice la art. 46 din Codul Fiscal: 19. Exercitarea unei activităţi independente presupune ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii martanichita martanichita Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti daca am incheiat un contract de prestari servicii pe perioada in care nu am fost angajata se ia in calcul sa stabilirea ... (vezi toată discuția)
Avocatul este pfa? catalinutzza catalinutzza Buna seara. Apelez la cunostintele dumneavoastra in domeniu pentru a lamuri urmatoarea problema : in primul rand, avocatul este persoana fizica autorizata? Si ... (vezi toată discuția)