in majoritatea spitalelor domneste mizeria,justificarea ar fi lipsa banilor.pai sa ne intoarcem si sa facem curatenie cu apa ,soda,sapun,sa dezinfectam cu apa si otet....macar sa evitam pe cat putem infectiile nozocomiale.mancarea ar trebui facuta in bucatariile spitalelor,sau daca este adusa prin sistem catering,sa se respecte conditiile de igiena.am vazut interiorul unei astfel de masina,alaturi de vase cu mancare,detergenti,cauciucuri si multe altele.sunt multe de spus,dar nu cred ca intereseaza pe cineva.
in materniatati e dezastru ...unde sunt noi-nascuti.mai bine optezi pt o clinica privata..asa o sa facem si cu spitale...ca esti mai in siguratata.te duci in spital ca suferi de ceva si vii cu alta boala acasa .#-o
Asa este..Insa eu vin cu o alta intrebare: " de ce ne obliga statul roman (intentionat scris cu litera mica) sa mai platim contributia la sanatate, atata vreme cat marea majoritate optam pentru sistemul particular, iar cei care, nevoiti, se duc in spitale, sunt obligati sa cumpere de la seringi pana la ata de cusut, antibiotic, solutie de dezinfectat sau si mai rau..banalul algocalmin"?
Daca tot nu beneficiem de niciun fel de serviciu in spitale de ce cotizam la sanatate...degeaba...obligati.:-/
ne punem vesnic tot felul de intrebari ,dar cum putem sa gasim solutii?ce sa facem?cei ce ne conduc s-au gandit numai la ei.de nimic nu se rusineaza.au multe,multe case,masini,AVERI,iar marea masa nu stie pe unde sa scoata camasa.ar fi o solutie sa nu mai cotizam,dar ne lipseste curajul,suntem si lasi,poate si fricosi.sindicatele au iesit in strada la dansul pinguinului,neseriozitate,asta este.poate ne meritam soarta.
Se cam poate, daca s-ar implica intreaga comunitate… Dar ce am rezolva? :giggle:
Merg acum – cu deratizarea, cu oameni pt curatenie etc… Dar, nu! Stai, frate, ca-ti trebuie aprobare peste aprobare… ca ce interes urmaresti tu de – cica – te oferi sa faci curat pe-aici? Adica, noi suntem cretini? N-avem firme care sa curete, pe bani, nu "moca" ?! Du-te, nene de-aici! Mie ce-mi iese ca te las sa cureti spitalul gratis?
Ce?!!! Vrei sa donezi un tomograf nou-nout? Esti dus cu cercul? Ai aprobari de la A, B, C, D, E, F, G? Aha… Ai! Dar de la X, Y, Z, W, Q ai? He-he! Fugi, nene, d-aici cu textele astea! Auzi la el: tomograf! Si cine – crezi tu, desteptule, c-o sa dea banii pentru consumabile? Ca doar n-o sa platesc din bugetul spitalului cand pot cumpara fotolii – ca-i trebuie fiica-mi unul ergonomic!
Cam asa decurg lucrurile in Ro daca vrei sa oferi servicii gratuite institutiilor “subventionate” de stat!