avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot sa imi platesc singura contributia catre somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot sa imi platesc singura contributia catre somaj?

buna,pot sa imi platesc singura contributia catre somaj daca angajatorul nu a facut-o?sau cum l-as putea obliga pe angajator sa plateasca ?.mai beneficiez de somaj in cazul in care nu am toate lunile platita contributia in ultimul an?.va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 21:07, 25 Iunie 2010
Daca nu aveti contributia platita pentru somaj nu veti beneficia de indemnizatia de somaj ....

Modalitatea corecta si eficienta prin care poate actiona salariatul este declansarea unui litigiu de munca care sa vizeze neexecutarea contractului de munca de catre angajator, prin neindeplinirea obligatiei de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.

De asemenea, aveti deschisa calea sesizarii ANAF in legatura cu neplata contributiilor sociale, ceea ce poate declansa un control de specialitate.
1. Daca vreti sa platiti dvs., vorbiti cu angajatorul sa faca ordin de plata, pe acesta sa scrie "contributie somaj pe perioada... pentru Cristina V., CNP...".
2. Cu acest ordin de plata va duceti la Trezorerie sa platiti si apoi il duceti la angajator sa va faca adeverinta pentru somaj.
multumesc mult pt raspunsuri.pacat ca nu mai donati pensia ca ma gandeam sa mi-o donati mie:))
intradevar =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare medicală posibil neplătită de angajator Andrey_Hd Andrey_Hd Ce pot face dacă lucrez și apar neasigurat la casa de sănătate? (vezi toată discuția)
Plata contributilor elialy elialy tot la firma unde lucrez nu s-au platit contributile catre stat dar pe fisa de salar sant retinute. Ce ar trebui sa facem? (vezi toată discuția)
Asigurare sanatate Florin balan Florin balan Firma la care lucrez nu îmi plătește asigurările medicale . Editat denumire societate. (vezi toată discuția)