Un SRL are o datorie (in baza unui contract de imprumut) catre un asociat, care la randul lui are de platit o factura catre acest SRL (in baza unui contract).
Cum se poate face LEGAL o compensare reciproca in aceasta situatie, pt stingerea datoriei si a crantei? Precizez ca este vorba de o suma MARE. Acesti bani nu-i are fizic nici una dintre parti.
Va multumesc.
SRL plateste cu chitanta pers fizice si tot pe baza de chitanta " incaseaza " suma respectiva pe care o are pers fizica datorie, pe fiecarte chitanta scriindu-se la ce reprezinta plata nr. facturii aferente. A se intelege ca doar pe hartie se face ac incasare nu si faptic.
Depinde cat de MARE este suma de compensat.
Trebuie respectata prevederea de manipulare a numerarului unei societati prin casa a maximului de 5000 lei/zi.
Altfel, compensari intre pers. juridice cu pers. fizice nu exista.,
Referitor la platile si incasarile catre si de la pers fizice nu exista nici un plafon de casa, numai intre pesoane juridice.
Ca Bianca ma gandisem sa fac si eu sa fac (merci) - cu Dispozitie de plata la pers fiz si incasare cu chitanta de la aceasta, dar, retinerea mi-o da suma care este de ordinul sutelor de milioane (sau zeci de mii de RON), si nu cunosc reglementarile din domeniul spalarii banilor - pt ca acolo mai este posibil sa fie vreo restrictie de care eu sa nu stiu.
Ma poate asigura cineva ca nu exista restrictii de suma in acest sens ?
Am contracte pt ambele, si pt datorie si pt creanta.
Poate vreun act juridic ???