avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie de constructie in regim de urgenta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie de constructie in regim de urgenta

buna ziua.pentru un imobil care prezinta risc crescut in cazul unui cutremur fiind construit intre cele doua razboaie, grinzile putrede, tavanele dau sa cada si ploua in casa, in acelasi timp proprietarul fiind un caz social se poate obtine autorizatie de constructie in regim de urgenta? daca da atunci cui trebuie adresata cererea si in cat timp ar trebui rezolvata cererea?
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 22:13, 25 Iunie 2010
cererea se adreseaza primariei-serviciul de urbanism si autorizatia se emite in 30 de zile insa poate va incadrati in dispozitiile art 11 din legea 50/1991 si nu aveti nevoie de autorizatie.
Art. 11. - (1) Se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă şi/sau aspectul arhitectural al construcţiilor:
a) reparaţii la împrejmuiri, acoperişuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma acestora şi materialele din care sunt executate;
b) reparaţii şi înlocuiri de tâmplărie interioară şi exterioară, dacă se păstrează forma, dimensiunile golurilor şi tâmplăriei, inclusiv în situaţia în care se schimbă materialele din care sunt realizate respectivele lucrări, cu excepţia clădirilor declarate monumente istorice, în condiţiile legii;Nota Indaco
c) reparaţii şi înlocuiri de sobe de încălzit;
d) zugrăveli şi vopsitorii interioare;
e) zugrăveli şi vopsitorii exterioare, dacă nu se modifică elementele de faţadă şi culorile clădirilor;
f) reparaţii la instalaţiile interioare, la branşamentele şi racordurile exterioare, de orice fel, aferente construcţiilor, în limitele proprietăţii, montarea sistemelor locale de încălzire şi de preparare a apei calde menajere cu cazane omologate, precum şi montarea aparatelor individuale de climatizare şi/sau de contorizare a consumurilor de utilităţi;
g) reparaţii şi înlocuiri la pardoseli;
h) lucrări de reparaţii, înlocuiri ori reabilitări fără modificarea calităţii şi formei arhitecturale a elementelor de faţadă, dacă aceste lucrări nu se execută la construcţiile prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b), astfel:
1. finisaje interioare şi exterioare - tencuieli, placaje, altele asemenea;
2. trotuare, ziduri de sprijin ori scări de acces;
3. lucrări de reabilitare energetică a anvelopei şi/sau a acoperişului - dacă nu se schimbă sistemul constructiv al acestuia, respectiv terasă/şarpantă - la clădiri de locuit individuale cu cel mult 3 niveluri, care nu sunt monumente istorice clasate sau în curs de clasare, respectiv situate în afara zonelor de protecţie a monumentelor şi/sau a zonelor construite protejate stabilite potrivit legii;Nota Indaco
i) lucrări de întreţinere la căile de comunicaţie şi la instalaţiile aferente;
j) lucrări de investigare, cercetare, expertizare, conservare şi restaurare a componentelor artistice ale construcţiilor prevăzute la art. 3 lit. b), cu avizul Ministerului Culturii şi Cultelor şi al autorităţii administraţiei publice judeţene sau locale, după caz;
k) lucrări de foraje şi sondaje geotehnice pentru construcţii de importanţă normală sau redusă, situate în afara zonelor de protecţie instituite pentru zăcăminte acvifere;
l) lucrări de construcţii funerare subterane şi supraterane, cu avizul administraţiei cimitirului;
m) lucrări de compartimentare provizorie nestructurală.
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
Andreea Tudor, Avocat
consolidarea presupune subfundare, stalpi de rezistenta din beton schimbarea grinzi, asteriala si extindere mansarda, fiind vorba de un bolnav cronic, prin extindere se creaza spatiu suficient pentru un confort absolut necesar unei bune ingrijiri a bolnavului, restul familiei putand locui la mansarda. daca exista o derogare de la legea 50 pentru efectuarea in regim de urgenta a lucrarilor de consolidare reamenajare, iar pe parcurs obtinerea autorizatiei.
Evident aveti nevoie de autorizatie de constructie!
Ati putea urgenta autorizarea daca v-ati incadra in vreuna din categoriile la care fac referire articolele urmatoare din lege:

ORDIN ADMINISTRATIE PUBLICA 1430/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii
SECTIUNEA a 4-a
Legalitatea executarii lucrarilor de constructii
ARTICOLUL 13
Autorizarea lucrarilor in regim de urgenta
(1) Autorizatia de construire/desfiintare pentru lucrarile de interventie de prima necesitate in cazuri de: avarii, accidente tehnice, calamitati, ori alte evenimente cu caracter exceptional se emite imediat dupa producerea acestora, potrivit prevederilor art. 7 alin. (16) din Legea 50/91, urmand ca documentatia necesara, intocmita conform continutului-cadru din anexa nr. 1 la Lege, sa fie definitivata pe parcursul, sau la incheierea executarii lucrarilor, cu respectarea avizelor si acordurilor legale.
(2) In mod similar, potrivit prevederilor art. 7 alin. (16) din Lege, autorizatia de construire se va emite in regim de urgenta pentru lucrarile de interventie de prima necesitate la cladirile clasate ca monument istoric, cu consultarea prealabila a organismelor abilitate ale Ministerului Culturii si Cultelor, precum si pentru lucrarile de consolidare la cladirile multietajate incadrate prin raport de expertiza tehnica in clasa I de risc seismic si care prezinta pericol public, in conformitate cu prevederile art. 7 alin. (10) din Legea 50/91.
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
doina_manuela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod de clasificare mijloc fix NNorbert NNorbert Buna ziua In interiorul halei de productie am facut din productia proprie un birou mic pentru gestionar. Biroul este din tamplarie ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie camelia76 camelia76 intentionez sa cumpar un modul de locuit pe care il amplasez in curtea mea si vreau sa il transform in frizerie canina intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Constructie garaj din lemn fara fundatie miriam101 miriam101 Buna ziua! As dori sa construiesc un garaj din lemn,fara fundatie. Am nevoie de autorizatie si proiect? Multumesc! (vezi toată discuția)