avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor peste granita, fara aprobarea parintilor????+
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor peste granita, fara aprobarea parintilor????+

Buna ziua!

Am o nelamurire in legatura cu urmatoarea situatie: Am un nepotel care mi-a ramas in grija, parintii lui sunt plecati in Italia. Nu am niciun document care sa demonstreze ca el e in grija mea. Parintii baiatului ar vrea sa il ia in aceasta vara in Italia, dar ei nu pot veni in tara si nici procura nu pot sa faca. Singura varianta ar fi sa il duc eu acolo. Intrebarea e: se poate sa il trec granita fara procura? Mai exista vreo modalitate de a-l duce eu la ei? Am uitat sa mentionez ca baiatul e minor, are doar 7 ani.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:47, 26 Iunie 2010
Nu se poate fara procura, si dc nu sunteti unul dintre parinti, aveti nevoie si de cazierul judiciar in original.

Sa mearga la consulatul roman si faca procura, ce e asa de complicat?
anycyk a scris:

Buna ziua!

Am o nelamurire in legatura cu urmatoarea situatie: Am un nepotel care mi-a ramas in grija, parintii lui sunt plecati in Italia. Nu am niciun document care sa demonstreze ca el e in grija mea. Parintii baiatului ar vrea sa il ia in aceasta vara in Italia, dar ei nu pot veni in tara si nici procura nu pot sa faca. Singura varianta ar fi sa il duc eu acolo. Intrebarea e: se poate sa il trec granita fara procura? Mai exista vreo modalitate de a-l duce eu la ei? Am uitat sa mentionez ca baiatul e minor, are doar 7 ani.

Este imposibil. Nu puteti scoate minorul din Romania fara acordul scris al celor doi parinti. In plus mai trebuie si pasaport individual pentru minor si pentru asta va trebuie o alta declaratie de la parinti. De ce parintii nu pot face o declaratie la consulat/ambasada Romaniei din Italia?
nu aveti nici cea mai mica sansa sa treceti granita cu el. nu aveti procura notariala nu puteti face nimic. mai e nevoie si de pasaport.
Nu pot face procura pt ca stau f departe de ambasada. sunt in sicilia. e f departe.
Sa mearga atunci la primul notar din Sicilia sa faca procura si o traduceti dvs. in tara tot la notar, ca sa o autentifice. Aveti nevoie de ea in original, sa mentioneze datele dvs. ( trimiteti-i o copie dupa pasaport), perioada in care calatoriti cu minorul si locatia/adresa din Italia.

Pt a-i face pasaport minorului aveti nevoie tot de procura de la ei, diferita de prima, prin care va imputernicesc sa ii reprezentati la Serviciul pasapoarte.

Alte discuții în legătură

Pasaport expirat - intrarea in tara ema222 ema222 buna ziua in luna august am venit in romania sa schimbam pasaportul fetitei mele care expira la sfarsitul lui septembrie aveam la dispozitie o saptamana findca ... (vezi toată discuția)
Pasaport pt copil creatza_ani2008 creatza_ani2008 pt a face pasaport unui copil de 5 luni am nevoie de hotarare judecatoreasca ramasa definitiva prin care minorul a fost incredintat unuia dintre parinti, in ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)