avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale conducerea masinilor de serviciu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

conducerea masinilor de serviciu

Ce trebuie sa faca o societate comerciala pentru ca un angajat sa conduca o masina de serviciu, persoana respectiva nefiind angajata sofer. Te poate obliga cineva sa conduci masina de serviciu, acest lucru nefiind in fisa postului?:D
Cel mai recent răspuns: Octavia Turbatu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:44, 27 Iunie 2010
Multumesc pentru sfaturi. Sunt de un real folos.
Ar mai fi ceva. Persoana respectiva se ocupa de cu totul altceva dar cand persoana care foloseste masina de serviciu este in concediu este numita sa o inlocuiasca. In fisa postului nu este stipulat asa ceva. Acest lucru se face doar pentru ca persoana respectiva poseda permis de conducere.
Am expus mai sus cele doua variante posibile:
- acceptarea acestei situatii temporare sau
- demisia.
Reflectati! ;)
Angajatorul este obligat in cazul unui lucrator care foloseste un autoturism la indeplinirea sarcinilor de serviciu , sa faca instructaj SSM adecvat unui cond. auto
Ex.: un agent de vanzari va fi instruit periodic SSM cu tematici specifice pentru manipulare mase, lucru cu calculatorul, cond. auto etc., tot ce poate fi un risc de acc. sau boli prof. la locul de munca cu mijloacele tehnice din dotare.
Astfel , in cazul unui acc. auto, se va cerceta si d.p.d.v. a unui acc. de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog raspuns neon butterflies neon butterflies s.c. are angajata cu 2 ore un mecanic auto in varsta de 68 de ani. Are voie sa conduca autoturismele din unitate pe drumurile publice? (vezi toată discuția)
Utilizare autoturism de serviciu fara foi de parcurs liaza liaza Buna ziua, Am facut instiintare scrisa prin avocat pentru recuperarea salariilor restante si acum firma, fosta angajatoare, ma notifica ca am eu de platit ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu spiluroman spiluroman Buna ziua! Am o intrebare care ma roade de ceva vreme,mai ales ca in relatia sef-angajat nu este o situatie prea roz si de aceea ma tem de repercursiuni: Seful ... (vezi toată discuția)