avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... rca ardaf
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

rca ardaf

am o skoda octavia 2 din 2007 luna 08 in leasing.am fost lovit de o alta masina asigurata prin rca la ardaf.s-a declarat dauna totala.asiguratorul mi-a spus ca pot primi maxim 6500euro +epava, dar trebuie sa continui ratele de leasing.mentionez k pretul de achizitie a fost 16329euro iar km la data accidentului 80000km.eu am ptr skoda asigurare casco,ar fi bine sa o folosesc acum?as vrea sa stiu cum se calculeaza valoarea despagubirii de catre asigurator.mi se pare aberant la o masina ptr care am platit in jur de 12000 euro si mai am un an de leasing sa fie asa de mica valoarea le despagubire.va multumesc
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 10:26, 28 Iunie 2010
Daca ar fi bine sa folositi asigurarea casco, raspunsul vi l-ati dat singur.Sigur ca da.Daca nu veti ramane pagubitValoarea de despagubire se calculeaza la o valoare cat mai mica pentru pagubele estimate ale masinii.Este in interesul lor.Faceti-le plangere si daca nu va raspund favorabil actionati-i in instanta.
Dacamasina dv. este in leasing ,atunci proprietarul ei nu sunteti dv. ci firma de leasing. Dv. ar trebui sai lasati pe ei sa se lupte cu asiguratorul lor CASCO pt a-si rezolva dauna iar dv. sa tratati cu firma de leasing pt. a prelua o alta masina in contul banilor pe care i-ati achitat pana acum.
mergeti pe asigurarea casco si negociati cu firma de leasing, care va incasa, potrivit contractelor ( de asigurare si de leasing) intreaga despagubire.
Adrian.Tudor a scris:

Dacamasina dv. este in leasing ,atunci proprietarul ei nu sunteti dv. ci firma de leasing. Dv. ar trebui sai lasati pe ei sa se lupte cu asiguratorul lor CASCO pt a-si rezolva dauna iar dv. sa tratati cu firma de leasing pt. a prelua o alta masina in contul banilor pe care i-ati achitat pana acum.

Care este legislatia care delimiteaza acest fapt?Nu cunosc nici o lege care sa oblige firma de leasing sa ofere o masina echivalenta precum in speta de fata.Deaceea va intreb de legislatia in vidoare in acest sens.

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala rca neechitabila. marius_o2ooo marius_o2ooo Dragi prieteni,mi s-a intamplat si mie din fericire sa scap teafar impreuna cu sotia dintr-un accident in care o fatuca a intrat in mine de pe o stradutza ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala asiban raditalidia raditalidia Am o masina luata in leasing in anul 2007 , valoarea de noua a masinii a fost de 12000 euro . La incheierea politei casco de catre Asiban s-a facut o greseala ... (vezi toată discuția)
Intrebare dauna totala? cristyc cristyc Buna ziua, De ceva timp,am avut un accident.Vinovatul mi-a dat RCA-ul(la firma Generali).Masina sa declarat ca fiind daunta totala.In conditiile astea voi ... (vezi toată discuția)