avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare cu moartea, partaj cu plata esalonata, fals ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare cu moartea, partaj cu plata esalonata, fals si uz de fals

Sunt intr-un proces de divort cu sotul meu (o persoana violenta, agresiva si foarte influenta.Acesta are legaturi cu persoane din lumea interlopa si din politia corupta, acesta este recidivist si s-a reabilitat in urma cu un an). locuiesc cu copilul meu in gazda la diverse persoane de frica acestuia pentru a nu afla unde stam. Acesta m-a amenintat cu arma. intre timp si-a reinoit permisul de port arma.Sunt acuzata de acesta de adulter. Am intampinat nenumarate greutati deoarece acesta a platit persoane din politie pentru a impiedica decursul real al dosarului. Datorita influentei si a banilor, martorii implicati au mintit in legatura cu plangerea data de mine.
Pot intenta un proces de reintegrare in spatiu intr-una din proprietati(deoarece nu putem locui sub acelasi acoperis)? Mai exact intr-un apartament pe care acesta l-a inchiriat falsificand semnatura mea. Ce pot face mai departe? Nu este singurul act falsificat de sotul meu.
In acelasi timp, doresc sa fiu protejata de acesta pentru ca in continuare ma ameninta cu moartea.
Nu pot plati taxa de timbru pentru partaj deoarece valorile proprietatilor sunt foarte mari si eu nu am nici un venit. Exista o modalitate de plata esalonata(in rate, la sfarsitul partajului, etc)?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:52, 28 Iunie 2010
Nici o instanta nu dispune cu privire la modul sau timpul in care sa fie platita sulta in cazul proceselor de partajare bunuri comune. Deci... dupa ramanerea definitiva a sentintei investita cu formula executorie, este treaba executorului judecatoresc si acesta, poate stabili cu partile, esalonarea platii. Cu privire la celelalte aspecte aqratate de dfvs. cred ca ar trebui sa apelati la sefii ierarhici, ai politistilor care va fac probleme la nivel local. Este doar o propunere... Succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iunie 2010
ContSters122901, utilizator
Plata nu se realizeaza inaintea sentintei? Adica acea taxa de timbru care se plateste din cate stiu in raport cu valorile incluse in partaj(3%)? Este obligatoriu ca odata cu inceperea partajului, aceasta taxa de timbru sa fie achitata? sau se poate achita in timpul partajului sau dupa?
Din cate cunosc infractiunea de adulter a fost dezincriminata
Daca ati fost amenintata cu un pistol si aveti martori, iar parmisul de port arma a fost reinoit va trebui sa va adresati cu o plangere la organul de politie unde figureaza inregistrat cu arma respectiva si care a reinoit, mai bine zis a acordat viza de portarma.
Pentru celelalte aspecte colegii v-au raspuns deja.
Succes!
puteti beneficia de ajutor public judiciar cf ord 51/2008, pt taxele de timbru partaj
Art. 6
Ajutorul public judiciar se poate acorda in urmatoarele forme:
a) plata onorariului pentru asigurarea reprezentarii, asistentei juridice si, dupa caz, a apararii, printr-un avocat numit sau ales, pentru realizarea sau ocrotirea unui drept ori interes legitim in justitie sau pentru prevenirea unui litigiu, denumita in continuare asistenta prin avocat;
d) scutiri, reduceri, esalonari sau amanari de la plata taxelor judiciare prevazute de lege, inclusiv a celor datorate in faza de executare silita.

Art. 7
Ajutorul public judiciar se poate acorda, cumulat, in oricare dintre formele prevazute la art. 6, fara a putea depasi, in cursul unei perioade de un an, suma maxima echivalenta cu 12 salarii minime brute pe tara la nivelul anului in care a fost formulata cererea de acordare.

Art. 8
(1) Beneficiaza de ajutor public judiciar in formele prevazute la art. 6 persoanele al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 500 lei. In acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avanseaza in intregime de catre stat.
(2) Daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 800 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avanseaza de catre stat in proportie de 50%.
(3) Ajutorul public judiciar se poate acorda si in alte situatii, proportional cu nevoile solicitantului, in cazul in care costurile certe sau estimate ale procesului sunt de natura sa ii limiteze accesul efectiv la justitie, inclusiv din cauza diferentelor de cost al vietii dintre statul membru in care acesta isi are domiciliul sau resedinta obisnuita si cel din Romania.

Art. 9
La stabilirea venitului se iau in calcul orice venituri periodice, precum salarii, indemnizatii, onorarii, rente, chirii, profit din activitati comerciale sau dintr-o activitate independenta si altele asemenea, precum si sumele datorate in mod periodic, cum ar fi chiriile si obligatiile de intretinere.
Art. 11
(1) Cererea de acordare a ajutorului public judiciar se adreseaza instantei competente pentru solutionarea cauzei in care se solicita ajutorul; in cazul ajutorului public judiciar solicitat pentru punerea in executare a unei hotarari, cererea este de competenta instantei de executare.
(2) In cazul in care instanta competenta nu se poate stabili potrivit alin. (1), competenta este judecatoria in a carei circumscriptie teritoriala isi are domiciliul sau resedinta solicitantul.
(3) Daca ajutorul public judiciar este solicitat intr-un proces in curs, cererea sau, dupa caz, cererile de acordare a ajutorului public judiciar se solutioneaza, daca legea nu prevede altfel, de completul investit cu solutionarea cererii principale.

Art. 12
(1) Ajutorul public judiciar se acorda oricand in cursul judecatii, de la data formularii cererii de catre persoana interesata, si se mentine pe tot parcursul etapei procesuale in care a fost solicitat.
(2) Cererea pentru acordarea ajutorului public judiciar este scutita de taxa de timbru.

atasati cererii de ajutor, dovada veniturilor dvs pe membru de familie.
faceti cerere de ordonanta presidentiala pt reintegrare in spatiul unei locuinte detinute in comun cu sotul.
pt amenintarile cu arma, puteti depune plangere penala la politie , sau direct la parchet, daca aveti martori
nu exista ordin de restrictie la noi, asa ca, ca nu va va apara nimeni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara proces partaj voinea75 voinea75 Va rog am nevoie de ajutor. Trebuie sa platesc completare taxa de timbru intr-un proces de partaj. Am platit pana acum o suma considerabila, aprox 13 000 ... (vezi toată discuția)
Cerere scutire, reducere sau esalonare taxa timbru anabanana anabanana Sunt in proces de partaj cu fostul meu sot. De curand s-a stabilit taxa de timbru in jur de 700000 RON. Am depus cerere pentru a mi se reduce taxa de timbru. ... (vezi toată discuția)
Ce categori de persoane pot fi scutite de la plata taxei de timbru ... alexser24 alexser24 Ce categori de persoane pot fi scutite de la plata taxei de timbru judiciar? (vezi toată discuția)