avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoatere minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoatere minor din tara

Ce acte sunt necesare pentru a scoate un minor din tara?Precizez ca minorul va iesi cu alta persoana decat parintii.Stiu ca trebuie imputernicire de la parinti,dar vroiam sa stiu daca imputernicirea trebuie tradusa si in limba tarii de destinatie?Deplasare se va face cu avionul,iar la intoarcere cu masina,minorul va fi insotit de catre o allta persoana decat cea cu care pleaca.Trebuie sau nu traduse imputernicirile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 27 Iunie 2010
Nu trebuie sa traduceti procurile. Numai la iesirea sau intrarea din/in Romania va vor solicita procurile.
persoanei cu care iese, ii trebuie si cazier judiciar
copilul iese din tara cu imputernicire in notariat semnata de ambii parinti.
Daca copilul minor calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora, i se permite iesirea din tara numai daca persoana insotitoare prezinta o declaratie a ambilor parinti sau a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat minorul (prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila), a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal, care cuprinde:
- acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective;
- statul (statele de destinatie);
- perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria;
- datele de identitate ale insotitorului respectiv;
De asemenea, este necesar si cazierul judiciar al insotitorului.

Am 15 ani si vreau sa ies din tara cu sora mea (21 ani) . Vreau si eu sa stiu ce acte am nevoie pentru a iesi fara parinti. Am inteles ca imi trebuie acordul care se face la notariat. Ma duc pur si simplu cu parintii acolo sau trebuiesc facute mai multe drumuri? Vreau sa stiu exact ce acte am nevoie si cat dureaza . Daca poate cineva sa imi raspunda.. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru copil la iesirea din alta tara sebas05 sebas05 Buna ziua, Noi locuim in Spania si copilul nostru de 9 ani va pleca in vacanta in Romania cu bunica lui.El are pasaport individual .Vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru a iesi din tara cu un insotitor fara parinti colibasanu colibasanu As vrea sa plec cu nepotul meu in varsta de 16 ani in Belgia si am nevoie de cineva care sa-mi spuna ce acte necesare imi trebuie pentru a iesi din tara cu ... (vezi toată discuția)
Minor in strainatate crisa.criss crisa.criss Buna seara, Eu urmeaza sa lucrez pentru o perioada de 2 ani in Belgia insa aici in tara vor ramane parintii, sotul si cele doua fiice in varsta de 4 si 8 ... (vezi toată discuția)