avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ingradirea dintre doua proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ingradirea dintre doua proprietati

Suntem proprietarii unei case cu teren de 519 m,in spatele curtii noastre,se afla un o casa a vecinei care are servitute de trecere cu piciorul prin curtea noastra,pe o alee de 1m.Noi am dorit sa facem gard intre proprietati deoarece gainile noastre mai mergeau pe terenul vecinei si tot timpul era scandal ca i strica florile.Deoarece ea nu a fost de acord am deschis proces ptr. granituire.Noi am pierdut procesul ptr.ca au spus ca noi o sicanam pe ea,si nu ni sa dat voie sa facem gard intre proprietati.Cum se poate ca dupa ce ca trece pe terenul meu ,si ne deranjaza zi de zi tot noi o sicanam pe ea?Ce putem face?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:20, 27 Iunie 2010
atacati hotararea juecatoriei cu apel, urmand sa se (re)judece procesul la tribunal.
Daca vi s-a respins actiunea de granituire, pot fi trei motive:
- actiunea a fost introdusa prost, motivata in drept si in fapt sau
- nu ati stiut ce mijloace de proba sa solicitati a fi administrate in sustinerea cererii de chemare in judecata sau
- instanta de fond a gresit in pronuntarea acestei solutii.
Doar in ultima situatie, un recurs are sanse de a fi admis. ;)
DA trebuia sa facem recurs dar advocatei ia fost frica ca pierde si mai platim si alte cheltuieli de judecata,si asa nu am putut face gard intre doua proprietati.Nu sim ce mai putem face .Va multumim
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iunie 2010
lucica oltean, utilizator
O alta actiune intre aceleasi parti si avand aceeasi cauza si obiect va fi respinsa pe exceptia autoritatii de lucru judecat.
Daca avocatei i-a fost teama sa declare recurs, inseamna ca sunt plauzibile variantele 1 sau 2. ;)
mda, imi "place" la nebunie asta cu teama avocatei...

Alte discuții în legătură

Greseala coordonate cadastru mateicostinel mateicostinel Buna ziua. Vecina a facut cadastru inaintea mea, pana aici totul ok.La un an dupa cadastrul ei eu am facut cadastru masurand din granita in granita( gard in ... (vezi toată discuția)
Actiune in granituire AlbertCaf AlbertCaf Buna ziua! In cazul in care intre proprietatea mea si proprietatea altei persoanei se afla o suprafata de teren ce nu ne apartine niciuna unuia dintre noi, in ... (vezi toată discuția)
Granituire afterdark afterdark am castigat un proces de granituire in prima instanta, reclamantii au facut recurs pe care tribunalul l-a admis, a casat hotararea si a trimis spre ... (vezi toată discuția)