avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in granituire

Buna ziua! In cazul in care intre proprietatea mea si proprietatea altei persoanei se afla o suprafata de teren ce nu ne apartine niciuna unuia dintre noi, in principiu neapartinand nimanui, insa proprietarul celuilalt teren si-a pus gardul inclusiv pe aceasta suprafata de teren dintre noi, as putea introduce actiune in granituire prin care sa solicit instantei ca prin hotararea ce o va pronunta sa i-l oblige pe acesta sa isi respecte linia de hotar conform cartii funciare a terenului lui, lasand libera acea portiune de teren? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 11:35, 20 Septembrie 2018
Buna ziua.
Puteti intreba la primarie care este soarta acelui teren si apoi vedeti ce se poate face...
Personal ( parintii mei) au fost chemati in instanta intr-o actiune de granituire... La masuratoare a reiesit la fel, o portiune de teren in plus la no,i mai mare decat ce revendica vecina... Instanta a decis ca noi sa dam vecinei 700 mp,,revendicati, (din cei 1000mp) in plus la noi si noi am ramas cu cei 300mp in plus, fata de ce aveam in titlu...
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Avand in vedere ca acel teren nu se afla in proprietatea dvs, exista posibilitatea ca actiunea sa fie respinsa ca lipsita de interes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in granituire AlbertCaf AlbertCaf Buna ziua! In cazul in care intre proprietatea mea si proprietatea altei persoanei se afla o suprafata de teren ce nu ne apartine niciuna unuia dintre noi, in ... (vezi toată discuția)
Actiune in granituire AlbertCaf AlbertCaf Buna ziua! In cazul in care intre proprietatea si proprietatea altei persoanei se afla o suprafata de teren ce nu ne apartine niciuna unuia dintre noi, fiind ... (vezi toată discuția)
In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren ... elazarescu elazarescu In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren de 11400mp, au iesit la masuratori 9700mp. Un vecin a facut cadastru prima oara pt terenul de ... (vezi toată discuția)