avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune in granituire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune in granituire

Buna ziua! In cazul in care intre proprietatea mea si proprietatea altei persoanei se afla o suprafata de teren ce nu ne apartine niciuna unuia dintre noi, in principiu neapartinand nimanui, insa proprietarul celuilalt teren si-a pus gardul inclusiv pe aceasta suprafata de teren dintre noi, as putea introduce actiune in granituire prin care sa solicit instantei ca prin hotararea ce o va pronunta sa i-l oblige pe acesta sa isi respecte linia de hotar conform cartii funciare a terenului lui, lasand libera acea portiune de teren? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 23:04, 22 Septembrie 2018
Buna seara!
Daca prin actiunea pe care o veti introduce la instanta dvs nu dovediti incalcarea vreunui drept real al dvs (de ex. dreptul de proprietate, de posesie) vad posibila admisibilitatea exceptiei de lipsa de interes si lipsa calitatii procesual active a dvs. ceea ce ar conduce la respingerea actiunii dvs, cu plata cheltuielilor de judecata.
Numai proprietarul terenului pe care se afla gardul poate cere granituirea cu vecinii sai, dovedind cu actele de proprietate si cartea funciara suprapunerea loturilor de teren vecine. Adica paratul sa aiba in fapt teren mai mult decat in acte, iar terenul ce nu ii apartine sa fie de fapt terenul din acte al vecinului sau (reclamant).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in granituire AlbertCaf AlbertCaf Buna ziua! In cazul in care intre proprietatea mea si proprietatea altei persoanei se afla o suprafata de teren ce nu ne apartine niciuna unuia dintre noi, in ... (vezi toată discuția)
Actiune in granituire AlbertCaf AlbertCaf Buna ziua! In cazul in care intre proprietatea si proprietatea altei persoanei se afla o suprafata de teren ce nu ne apartine niciuna unuia dintre noi, fiind ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Ionut06 Ionut06 Buna ziua. Am si eu o intrebare ,am cumparat un teren(315mp)înainte de a ne apuca de actele pt autorizație demolare construcție,etc a ma trebuit măsurat ... (vezi toată discuția)