avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sanctiune la HG 585/2002
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sanctiune la HG 585/2002

salutare ! am nevoie de ajutor ! sunt politist si pentru dovedirea unor abuzuri savirsite impotriva mea de niste tovarasi sefi, am folosit un telefon mobil pentru inregistrarea unor discutii purtate de mine cu ei, in sediul politiei. aceste inregistrari le-am facut in baza art 99 ind 6 al. 3 din CPP. inregistrarile au fost folosite de organele de control in documentarea si administrarea probelor in verificarile efectuate, concretizinduse asfel abuzurile la care am fost supus. dar in final si eu am fost cercetat prealabil si sanctionat cu mustrare scrisa pentru incalcarea prevederilor art 105 din HG 585/2002 - protectia informatiilor clasificate . va rog ajutati-ma cu o fundamentare in vederea depunerii unei contestatii. eu am in vedere forta juridica a CPP care este superioara HG, lipsa vinovatiei in savirsirea faptei, cit si prevederile L571/2004/ - protectia personalului din institutiile publice
Cel mai recent răspuns: florindr , utilizator 20:59, 29 Iunie 2010
Buna ziua !
Cum ? Ati inregistrat convorbirile telefonice in baza art. 99 ind.6, al.3 din CPP ? :O:hm::magic:
Aceste inregistrari se fac, asa cum prevede art. 91 indice 1, alin.(1) CPP, "...numai cu autorizarea motivata a judecatorului, la cererea procurorului care efectueaza sau supravegheaza urmarirea penala, in conditiile prevazute de lege, daca sunt date ori indicii temeinice privind pregatirea sau savarsirea unei infractiuni pentru care urmarirea penala se efectueaza din oficiu, iar interceptarea si inregistrarea se impun pentru stabilirea situatiei de fapt ori pentru ca identificarea sau localizarea participantilor nu poate fi facuta prin alte mijloace ori cercetarea ar fi mult intarziata".
art. 99 ind.6, al.3 din CPP- Înregistrările prevăzute în prezenta secţiune, efectuate de părţi sau de alte persoane, constituie mijloace de probă când privesc propriile convorbiri sau comunicări pe care le-au purtat cu terţii. Orice alte înregistrări pot constitui mijloace de probă dacă nu sunt interzise de lege. ---- art. 91 indice 1, alin.(1) CPP, se refeera la :PCondiţiile şi cazurile de interceptare şi înregistrare a convorbirilor sau comunicărilor efectuate prin telefon sau prin orice mijloc electronic de comunicare.:oops:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare telefonica Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Stimati Colegi, Se poate dispune inceperea urmaririi penale pe baza unor inregistrari telefonice fara autorizarea motivata a judecatorului, doar pe baza ... (vezi toată discuția)
Prelevare și conservare probe video sorein sorein Am fost victima unui incident într-un magazin dotat cu camere de supraveghere. Dorind să acționez în judecată magazinul (agresiune), mă bazez pe ... (vezi toată discuția)
Probatoriu inregistrare audio cu telefon cyan cyan intuind ca una din persoanele implicate intr-un accident auto va depune o declaratie mincinoasa a fost inregistrata cu telefonul ,bineinteles fara acordul ei. ... (vezi toată discuția)