avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mostenitor Garsoniera-penalitati pierderi apa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mostenitor Garsoniera-penalitati pierderi apa rece+calda

Buna ziua,

Un unchi de-al meu a decedat, in urma careia suntem mostenitori garsonierei acestuia. Asociatia de proprietari din blocul respectiv, ne ameninta ca ne da in judecata daca nu platim pierderile de apa rece+calda pe care ruda noastra decedata l-ar fi provocat cu buna stiinta lasand robinetele de apa deschise.
Din toate apartamentele existente acest apartament era singurul care nu avea contoare de apa. Suma pierderilor acumulate pe lunile dec. 2006 jan-feb. 2007 se ridica la 1495,7Ron. Modul in care sa calculat aceasta suma este in felul urmator: de exemplu Suma facturi totale de apa luna decembrie 1200Ron pe asociatie, pe urma 800Ron reiesit din citirea contoarele locatarilor si restul de 400 trecut integral ca consum-pierdere pe apartamentul in cauza (1200-800=400 toata suma care nu este acoperita cu citirea contarelor la restul locatarilor). Nu ni-sa prezentat vreun act, proces-verbal de constatare, notificare a persoanei respective ca ar genera pierderi sau vreo alta masura administrativa. La cererea noastra in scris de a ne prezenta acte doveditoare visavis de aceasta problema ni-sa trimis doar un calcul in modul prezentat mai sus....mai mult decat atat sau trecut mai multe luni anterioare ca "dovada" ca si atunci persoana in cauza genera pierderi in mod deliberat, iar calculul se sfarseste cu lunile martie, aprilie, mai (decesul a avut loc in luna februarie de atunci garsoniera nu este locuit) in care incontinuare sunt pierderi de 50 Ron pe luna care sunt scazute din suma totala imputata ajunganduse la cifra de mai sus. Intrebarea mea ar fi, este legal modul in care se actioneaza impotriva noastra?! Ce acte justificative se pot pretinde in acest caz!? Dorim sa vindem garsoniera in cauza dar banuiesc ca nu vom obtine acordul administratorului pana cand nu se rezolva acesta situatie. Ce sanse am avea in instanta?...oarecum toata situatia mi se pare ca se bazeaza pe faptul ca un om decedat nu se poate apara :( .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai17 , utilizator 23:20, 30 Iunie 2007
Pentru inceput ar trebui sa va montati apometre pe care ulterior sa le recuperati din vanzarea garsonierei .Ulterior va veni o factura care va trebui repartizata pe numarul de apartamente din bloc. Puteti face calculul in functie de aceasta factura si sa demonstrati ca si anterior vi s-a incarcat in mod eronat factura. Daca se demonstreaza ca administratorul are dreptate v-ati putea recupera platile din vanzarea garsonierei.Daca , insa , aveti dreptate si facturile au fost incarcate abuziv , atunci vor fi obligati sa va radieze sumele stabilite. Daca totusi nu o vor face , puteti in final sa apelati la instanta. Puteti sa i actionati si acum in instanta sau sa asteptati sa o faca ei , insa, dupa parerea mea , va intarzie mult cu vanzarea.
Se poate vinde cu datorii la intretinere.
In mod normal ar trebui sa va faca un calcul in pausal. Se poate tine cont de consumul unei garsoniere asemanatoare, contorizata, avand in vedere si numarul de persoane. Dupa deces, garsoniera nemaifiind locuita, nu se mai pot calcula consurmuri de apa, afara de cazul cand vreun locatar de pe scara ar fi reclamat la asociatie ca garsoniera e locuita in continuare. Daca s-a inregistrat consum de apa ar trebui sa apara si cheltuieli la intretinere pentru fantoma fostului locatar. Ca doar nu era sa consume numai apa. Mai sunt si alte cheltuieli. Ce va raspunde adminul?
Pausal se calculeaza la casa nu la bloc.De ce? Pentru ca a intrat in vigoare noua lege de contorizare a locuintelor din bloc si asta se face evident cu concursul administratorilor. Ei(adica Radetul cu ajutorul statului) tin cu tot dinadinsul sa instaleze tuturor pana in toamna aceste apometre , de aceea cu siguranta au inventat aceste motive , pentru ca dl in cauza ramasese singurul necontorizat . Cu atat mai mult cu cat ne-a spus ca de la data decesului garsoniera e nelocuita , nu aveau motiv sa-i impute pierderile , atata vreme cat nu sunt consumuri si nici pereti uzi in zona. Dar , traim in Ro si daca nu vrem suntem obligati. Cam asta era ideea.
Deci eu daca sunt ultimul proprietar din bloc care nu am apometre nu ar trebui sa imi puna in carca, cum se zice, toata suma.?
Spui ca ar trebui sa imi pun apometre , si dupa o luna sa facem diferenta, la cat am consumat si cat s-a consumat luna trecuta per total? Am o intrebare , blocul chiar nu are pierderi deloc? Tre sa platesc eu toate pierderile?
Intotdeauna cel care nu a avut apometre a platit si pierderile blocului. Ar trebui sa existe o lege ceva, in acest sens....Adica , eu daca nu imi permit apometre sa zicem , sa nu fiu "boul baltii" si sa platesc toate pierderile de pe scara...ci sa se ia in calcul cum ziceai mai devreme alt apartament, de pe aceeasi coloana, cu numar de persoane, si sa mai platesti in plus inca ceva, dar nu sa iei tu toata suma...
In lunile respective , cei de la administratia blocului au pus si la pierderi ceva? adica per total? sau au pus toate pierderile doar la acest apartament?
Ati auzit de vreun caz ,ca acesta ,in instanta? Daca da, ce s-a hotarat? :D

Alte discuții în legătură

Consumul pausal Cristea  Adriana Cristea Adriana Buna, ziua, Problema este urmatoarea: Unei vecine i s-a pus, pentru ca nu a permis accesul in casa al administratorului pentru citirea contoarelor de apa, ... (vezi toată discuția)
Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Citirea apometrelor Mihai 2009 Mihai 2009 Buna ziua ! Ma intereseaza cine are obligatia citiiri apometrelor de apa rece din apartamente si cum se procedeaza? Multumesc anticipat ! (vezi toată discuția)