avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Matusa pericol public
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Matusa pericol public

Am o matusa de 74 de ani, care are scleroza in placi si nu mai are vedere periferica, dar totusi are permis de conducere si conduce, fiind un pericol pentru ea si pentru cei din jur.Cum o putem ajuta inainte sa pateasca ceva ?
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 20:21, 27 Iunie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult de tot.
Se aplica sispozitiile codului rutier.
Art.22.
(2) Afecţiunile medicale incompatibile cu calitatea de conducător de autovehicule sau tramvaie se stabilesc de către Ministerul Sănătăţii Publice şi se aprobă prin ordin al ministrului, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(6) Medicul de familie, atunci când constată că o persoană din evidenţa sa, care posedă permis de conducere, prezintă afecţiuni medicale prevăzute în ordinul ministrului sănătăţii publice emis conform alin. (2), va solicita unităţii de asistenţă medicală autorizate examenul de specialitate necesar. În cazul în care unitatea de asistenţă medicală autorizată a stabilit că persoana este inaptă medical pentru a conduce un autovehicul sau tramvai, va comunica aceasta imediat poliţiei rutiere pe raza teritorială în care îşi desfăşoară activitatea.
(8) Permisul de conducere al persoanei care este declarată inaptă medical sau psihologic pentru a conduce autovehicule ori tramvaie se retrage de către poliţia rutieră şi poate fi redobândit numai după încetarea motivului pentru care s-a luat această măsură.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere retinut la recomandarea unui medic coss1 coss1 Mi s-a retiniut permisul de conducere in baza recomandarii unui medic neurolog, pentru o perioada de 6 luni. Acesta nu mi-a stabilit niciun diagnostic si nici ... (vezi toată discuția)
Anularea permisului de conducere la cerere, se poate? bună ziua, ... Reloaded912 Reloaded912 Anularea permisului de conducere la cerere, se poate? Bună ziua, am permisul suspendat din motive medicale. Deși sunt apt sa conduc nimeni și ... (vezi toată discuția)
Afectiuni oculare compatibile cu criteriile pt obtinerea permisului de conducere CALA CALA Buna ziua, Am 2 afectiuni la ochiul stang - astigmatism si o \"leneveala\" a ochiului in trimiterea informatiei la creier , preluarea si interpretarea ... (vezi toată discuția)