avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general comert, import/export
Discuție deschisă în Contabilitate în general

comert, import/export

Buna ziua,sunt in situatia de a-mi schimba activitatea curenta si sa trec de la simplu transport la comert sau export de fructe.
asi avea nevoie de cateva indrumari,inainte de a ajunge sa pun intrebari comisionarilor si agentilor vamali.
Firma romaneasca vrea sa cumpere 20t fructe din polonia sa le transporte in rus;moscova si sa le vanda acolo personal en gross sau cu amanuntu(fara a avea un client anume),presupun ca se poate atata timp cat transportatorul suporta pretul dezvamarii si alte taxe conexe.Sau pur si simplu la cumparator poate fi trecuta firma transportatoare avand in actul constitutiv codurile caen corespunzatoare.Dar punct de lucru,sau cum se poate comercializa marfa?
ce proceduri vamale trebuiesc urmarite in special,si la cine as putea apela la ajutor(consultanti/comisinari) pt asistarea la indeplinirea actelor,inclusiv pana la incheierea intregului transport.

Multumesc anticipat
Eduard K.

Alte discuții în legătură

Documente export confectii metalice / produse industriale in republica moldova Ares-3 Ares-3 Pun intrebarile pentru o firma care poate vinde confectii metalice / produse industriale (asa a zis, asa scriu :) ) in Republica Moldova: stie cineva ce ... (vezi toată discuția)
Conditii obligatorii pt a fi importator s_chance s_chance Buna ziua, doresc sa imi deschid o mica afacere cu produse aduse din Republica Moldova si m-am gandit sa vb cu un importator de la noi, sa iau marfa de la el, ... (vezi toată discuția)
Activitate in strainatete O firma romaneasca SRL cu punctul de lucru in Germania, activitate comert, dorind sa importe produse din Romania, pentru a le comercializa, cum se poate ... (vezi toată discuția)