Buna.
Sper sa ma puteti ajuta. Nu stiu exact cum sa procedez. Vreau sa fac o actiune in prestatie tabulara pt o cota de 1/2 dintr-un imobil. In extras sunt X cu 1/2 si Y cu 1/2. Y i-a vandut lui X cu act sub semnatura privata cota de 1/2 din imobil in 2004. Eu doresc sa fac aceasta actiune pt a fi intreg terenul intabulat pe X. Y dupa incheierea actului cu X a decedat. Acum doresc sa va intreb sa chem in judecata pe Y care este mort dar si pe descendentii acestuia care sunt 10 la nr.? Trebuie o expertiza cadastrala extrajudiciara? Va rog sa ma sfatuiti si eventual daca se poate sa imi trimiteti un model de actiune in prestatie tabulara.
Va multumesc.
Mai intai va trebui sa faceti o actiune pentru perfectarea vanzarii incheiate prin act sub semnatura privata, in contradictoriu cu mostenitorii lui Y care intre timp a decedat. Dupa ce obtineti hotararea definitiva va prezentati la Biroul de carte funciara si solicitati intabularea dreptului d-voastra pentru cealalta jumatate, in baza sentintei definitive, pe care trebuie sa o prezentati in copie conform cu originalul, eliberata de catre Judecatoria care a pronuntat-o.
Multumesc pt. sfat. Haideti sa va spun mai pe larg speta. X este nora si Y este soacra. Mai exact toti cei 10 descendenti ai lui Y nu au nicio pretentie si ar fi de acord cu o eventuala actiune dar este greu de dat de ei intrucat sunt plecati in strainatate. Este o modalitate mai usoara decat prestatia tabulara? Va rog sa ma ajutati daca aveti bunavointa. Multumesc inca o data.
Cu cine ma judec?
hanibal
X adjudeca la licitatie prin 2000 un teren cu constructii de la soc Y in lichidare. Adjudecarea s-a facut in urma unei licitatii tinute de lichidatorul ... (vezi toată discuția)