avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor! Actiune in prestatie tabulara.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor! Actiune in prestatie tabulara.

Buna.
Sper sa ma puteti ajuta. Nu stiu exact cum sa procedez. Vreau sa fac o actiune in prestatie tabulara pt o cota de 1/2 dintr-un imobil. In extras sunt X cu 1/2 si Y cu 1/2. Y i-a vandut lui X cu act sub semnatura privata cota de 1/2 din imobil in 2004. Eu doresc sa fac aceasta actiune pt a fi intreg terenul intabulat pe X. Y dupa incheierea actului cu X a decedat. Acum doresc sa va intreb sa chem in judecata pe Y care este mort dar si pe descendentii acestuia care sunt 10 la nr.? Trebuie o expertiza cadastrala extrajudiciara? Va rog sa ma sfatuiti si eventual daca se poate sa imi trimiteti un model de actiune in prestatie tabulara.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: av.T.M. , utilizator 15:11, 28 Iunie 2010
Mai intai va trebui sa faceti o actiune pentru perfectarea vanzarii incheiate prin act sub semnatura privata, in contradictoriu cu mostenitorii lui Y care intre timp a decedat. Dupa ce obtineti hotararea definitiva va prezentati la Biroul de carte funciara si solicitati intabularea dreptului d-voastra pentru cealalta jumatate, in baza sentintei definitive, pe care trebuie sa o prezentati in copie conform cu originalul, eliberata de catre Judecatoria care a pronuntat-o.
Multumesc pt. sfat. Haideti sa va spun mai pe larg speta. X este nora si Y este soacra. Mai exact toti cei 10 descendenti ai lui Y nu au nicio pretentie si ar fi de acord cu o eventuala actiune dar este greu de dat de ei intrucat sunt plecati in strainatate. Este o modalitate mai usoara decat prestatia tabulara? Va rog sa ma ajutati daca aveti bunavointa. Multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestatie tabulara? fiefielein fiefielein salut! am urmatoare ipoteza: se reconstituie dreptul de proprietate in favoarea a 3 persoane pentru 1800 mp pe baza L 18/1991. Ulterior acestia vand ... (vezi toată discuția)
Cu cine ma judec? hanibal hanibal X adjudeca la licitatie prin 2000 un teren cu constructii de la soc Y in lichidare. Adjudecarea s-a facut in urma unei licitatii tinute de lichidatorul ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala redusa in dauna fiului din prima casatorie ionmoisil ionmoisil - bunicii a si b au avut 2 fii, x si y; - certificat de mostenitori in urma decesului bunicului a in cotele legale pentru bunica b si cei doi fii x si y ;- ... (vezi toată discuția)