avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de cresterea a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de cresterea a copilului

Buna , este nevoie de o perioada minima de lucru la o societate pentru a putea solicita concediu pentru cresterea copilului ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:43, 28 Iunie 2010
va0202 a scris:

Buna , este nevoie de o perioada minima de lucru la o societate pentru a putea solicita concediu pentru cresterea copilului ?

Numai persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
Cele 12 luni pot fi constituite integral si din perioade asimilate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului stirbu ionela stirbu ionela as dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatia de somaj 12 luni de zile am dreptul la indemnizatie de crestere copilului?multumesc frumos (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie de maternitate ioanalapuste ioanalapuste Buna ziua, momentan sunt in concediu de maternitate si sunt insarcinata cu cel de al doilea copil. Doresc sa renunt la concediul de maternitate si sa ma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului din pensie de handicap VALI_H VALI_H beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului daca am pensie pentru handicap? (vezi toată discuția)