avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA facturare tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

facturare tva

firma platitoare de tva cu activitate: inchirieri si subinchirieri bunuri imobiliare, la emiterea facturii ce include atat chiria cat si utilitatile este obligatoriu facturarea tva-ului la chirie?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 08:52, 1 Iulie 2010
la utilitati nu trebuie facturat cu tva deoarece nu dvs le furnizati - in special ptr ca nu aveti dreptul sa o faceti, ci doar le refacturati ceea ce primiti de la furnizori.
insa la chirie trebuie perceput tva, nu cred ca existat vreodata scutire. poate gresesc.
Chiriile fac parte din sfera operatiunilor scutite fara drept de deducere !Daca vreti sa facturati cu TVA, depuneti notificare la Administratia Financiara .
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2010
ContSters109653, utilizator
deci sa inteleg ca nu este obligatoriu tva-ul la chirii?
nu, dar puteti opta pentru taxare, in functie de tva dedusa la achizitia/constructia imobilului, pentru a evita astfel ajustarile prevazute la art. 149 cod fiscal.

pentru utilitati, veti aplica structura de comisionar si veti factura cu tva, asta in cazul in care in contract se stipuleaza clar faptul ca nu sunt incluse in pretul chiriei.
daca utilitatile, conform contractului pica in sarcina dvs., atunci acestea sunt cheltuieli accesorii si vor fi incluse in baza de impozitare a chiriei.

P.S.: persoana care aplica structura de comisionar si refactureaza cheltuieli nu este obligata să aiba inscrisa in obiectul de activitate realizarea acestora.
am facut un contract si am inchiriat un autoturism unei alte firme .facturez cu tva?

Alte discuții în legătură

Dublare tva nagyjudith nagyjudith Inchiriez apartament de la o firma. Facturile de utilitati ( cu TVA inclus in factura) ajung la proprietar.La refacturarea cheltuielilor (chirie, utilitati) ... (vezi toată discuția)
Refacturare utilitati chiriasi contabilitate ionela11 ionela11 Buna ziua, Pe ce cont se inregistreaza in cazul unei societati comerciale facturarea utilitatilor lunare catre chiriasi.....461 sau 758?firma care ... (vezi toată discuția)
Refacturarea unei taxe (obtinere aviz) contabildb contabildb Refacturarea unei taxe (obtinere aviz) facuta in numele beneficiarului unei lucrari este sau nu purtatoare de TVA, in ce baza legala? (vezi toată discuția)