avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... vacanta magistrati
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

vacanta magistrati

buna seara,in legatura cu vacanta magistratilor...in aceasta perioada se mai judeca vreun proces?deci daca deschid acum proces incredintare minor se va tine cont de vacanta lor si primul termen va fi sa zicem undeva prin septembrie?
Cel mai recent răspuns: Carmen Sigaciu , Avocat 21:07, 30 Iunie 2011

Regulament de ordine interioara al instantelor judecatoresti
Art. 100
Pe perioada vacantei judecatoresti se vor forma complete separate, pentru a se asigura solutionarea cauzelor urgente sau a celor care impun celeritate.
Capitolul VI - Vacanta judecatoreasca

Art. 159
(1) Vacanta judecatoreasca este de doua luni in fiecare an calendaristic, in intervalul 1 iulie - 31 august.
(2) Concediul de odihna anual pentru intregul personal al instantelor judecatoresti se efectueaza, de regula, in timpul vacantei judecatoresti.
(3) In timpul vacantei judecatoresti vor fi judecate cauzele pentru care legea prevede solutionarea de urgenta si cu celeritate.

Art. 160
In timpul vacantei judecatoresti, colegiile de conducere, la propunerea presedintilor, vor stabili numarul si compunerea completelor de judecata care vor functiona numai pentru aceasta perioada.


Se judeca doar urgentele si cauzele cu arestati
Deci in principiu cam prin septembrie
Bafta
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2010
cipri_h, utilizator
Da,cred ca pe undeva,prin septembrie vi se va stabili termenul,avand in vedere ca pe timpul vacantei judecatoresti se solutioneaza doar cauzele urgente.
multumesc pentru raspunsurile promte...=D>asa m-am gandit si eu oricum lucrurile decurg in favoarea mea ...voi putea pleca in vacanta cu micuta datorita procurii ce o am de la tata iar actiunea de incredintare o inaintez acum ca atunci cand ma intorc sa aavem prima infatisare.
Buna ziua,doresc sa va intreb daca se pot deschide procese in timpul vacantei din justitie ? Va multumesc.
vioricaenache a scris:

Buna ziua,doresc sa va intreb daca se pot deschide procese in timpul vacantei din justitie ? Va multumesc.
da , puteti depune actele ptr deschiderea unui actiuni in instanta dar o sa se juudece cauza dupa vacanta judecatoreasca , doar daca nu este ceva care se judeca in regim de urgenta

Alte discuții în legătură

Sunt interesat..........! loris gabriel loris gabriel Ma scuzati as vrea sa stiu si eu cat dureaza vacanta judiciara(judecatoreasca).... si datele mai precise de cand ...pana cand...?.Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Vacanta judecatoreasca kiss.crissu kiss.crissu In timpul vacantei judecatoresti un caz d ulltraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice se judeca?cel in cauza fiind p arest...va multumesc ... (vezi toată discuția)
Vacanta judecatoreasca corinac corinac Buna ziua! Ma alfu intr-un conflict de munca cu agajatorul, procesul e la tribunalul de la sediul angajatorului. Acum s-a declinat competenta de solutionare ... (vezi toată discuția)