buna ziua.pot sa solicit acordarea unui avocat din oficiu pein scrisoare la judecatorie?daca da,ce trebuie sa contina aceasta cerere.va multumesc.sunt inculpat cu pentru viol.
Ca exemplu, dvs nu ati participat in proc penal ca si inculpata, ci in cu totul alta calitate (nici macar parte vatamata.) Din cate am vazut ati cheltuit "o gramada de bani" cu avocatii deci nu s-a putut considera ca nu exista o aparare...
Asistenta juridica in cursul judecatii este obligatorie cand inculpatul este minor, precum si in cauzele in care legea pevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa cu inchisoarea de 5 ani sau mai mare.
Mai exista posibilitatea ca atunci cand instanta considera ca inculpatul nu si-ar putea face singur apararea sa dispuna un aparator din oficiu.
Ca exemplu, dvs nu ati participat in proc penal ca si inculpata, ci in cu totul alta calitate (nici macar parte vatamata.) Din cate am vazut ati cheltuit "o gramada de bani" cu avocatii deci nu s-a putut considera ca nu exista o aparare...
Da, daca nu are calitate de acuzat trebuie sa ceara avocat.Cred ca ii va da instanta.
Proces penal
Danut81
In proces penal eu find inculpatu (acuzat pentru omor din culpa) pot sa imputernicesc pe sotia sa merga in locul meu daca eu nu pot? Sau poate sa ma apere ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu
marcel_g
Buna seara,
Am un proces de azi in 2 saptamani(in calitate de inculpat) si din mai multe considerente nu imi pot permite un avocat,as dori sa stiu:
-Daca ... (vezi toată discuția)