avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... avocat din oficiu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

avocat din oficiu

cand se numeste avocat din oficiu si din ce motive?Te poti baza pe el.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:03, 29 Martie 2010
pedeapsa mai mare de cinci ani (inclusiv)
instanta considera ca nu va puteti face singur apararea
Cand nu aveti venituri si faceti dovada

Parca astea sunt....
Buna seara.
ªi atunci când se pune problema privării de libertate al inculpatului în cursul procesului penal. Acesta este momentul important în care e nevoie de avocat .
Asistenţa judiciară este obligatorie, astfel:

„(2) Asistenţa juridică este obligatorie când învinuitul sau inculpatul este minor, internat într-un centru de reeducare sau într-un institut medical educativ, când este reţinut sau arestat chiar în altă cauză, când faţă de acesta a fost dispusă măsura de siguranţă a internării medicale sau obligarea la tratament medical chiar în altă cauză ori când organul de urmărire penală sau instanţa apreciază că învinuitul ori inculpatul nu şi-ar putea face singur apărarea, precum şi în alte cazuri prevăzute de lege.

(3) În cursul judecăţii, asistenţa juridică este obligatorie şi în cauzele în care legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii de 5 ani sau mai mare.

(4) Când asistenţa juridică este obligatorie, dacă învinuitul sau inculpatul nu şi-a ales un apărător, se iau măsuri pentru desemnarea unui apărător din oficiu
[ link extern ]
B-)
:">

ma gandeam ca nu e arestat pt ca in caz contrar avea deja un avocat din oficiu...
Iar daca era condamnat stia procedura...:)
Este recomandabil sa va angajati avocat pentru a benefiia de o aparare mai buna.
Avocatul din oficiu are rolul de a va garanta o aparare dar daca procesul este dificil nu isi bate capul.
Adica nu prea il intereseaza efectiv proceul dvs., dar va apara...atata cat sa nu ramaneti neaparat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune - avocat din oficiu Mihai.B Mihai.B Buna ziua! Care sunt conditiile pentru a mi se acorda un avocat din oficiu? Multumesc! (vezi toată discuția)
Arestare zdb zdb sunt obligat sa dau declaratii daca imi cere politia sau pot cere dreptul la un avocat? stie cineva unde gasesc drepturile pe care un politist trebuie sa le ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu marcel_g marcel_g Buna seara, Am un proces de azi in 2 saptamani(in calitate de inculpat) si din mai multe considerente nu imi pot permite un avocat,as dori sa stiu: -Daca ... (vezi toată discuția)