"Asistenţa juridică este obligatorie când învinuitul sau inculpatul este minor, internat într-un centru de reeducare sau într-un institut medical educativ, când este reţinut sau arestat chiar în altă cauză, când faţă de acesta a fost dispusă măsura de siguranţă a internării medicale sau obligarea la tratament medical chiar în altă cauză ori când organul de urmărire penală sau instanţa apreciază că învinuitul ori inculpatul nu şi-ar putea face singur apărarea, precum şi în alte cazuri prevăzute de lege.
În cursul judecăţii, asistenţa juridică este obligatorie şi în cauzele în care legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii de 5 ani sau mai mare"
In aceste cazuri, daca nu va permiteti sa angajati un aparator ales, vi se va acorda unul din oficiu.
Arestare
zdb
sunt obligat sa dau declaratii daca imi cere politia sau pot cere dreptul la un avocat?
stie cineva unde gasesc drepturile pe care un politist trebuie sa le ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu
marcel_g
Buna seara,
Am un proces de azi in 2 saptamani(in calitate de inculpat) si din mai multe considerente nu imi pot permite un avocat,as dori sa stiu:
-Daca ... (vezi toată discuția)