avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj tehnic - indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj tehnic - indemnizatie crestere copil

buna seara! scriu in numele prietenei mele care in decembrie 2009 a fost trimisa in somaj tehnic pana in martie 2010, dar in luna ianuarie a aflat ca va fi mamica si astfel somajul tehnic i-a fost prelungit cu inca 3 luni si la fel pana la 1 septembrie! problema este ca i s-a spus de la locul de munca ca pe primele 3 luni de somaj tehnic ea va fi trecuta cu suma de 600 lei ca venit, cu toate ca ea a luat mai mult! asta pentru fisa care o sa-i fie completata de catre firma pentru indemnizatia de crestere a copilului! stim ca statul face un 'beneficiu' firmelor pentru primele 3 luni de somaj tehnic, dar asta ce legatura are suma efectiva pe care ea a primit-o in mana? e corect ce spune firma?va multumim anticipat!=D>
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 09:01, 29 Iunie 2010
Asa cum spune OUG 4/2010, indemnizatia de 75% din salariu , nu este inclusa în veniturile salariale si nu este impozabila. Deci nu se poate folosi acesta suma nici in cazul indemnizatiilor medicale, de somaj sau de CCC pana la 2 ani.
Concediu Ingrijire Copil
OU 148/2005
Art.1 alin (2) lit.k)
"se află în perioada de întrerupere temporară a activităţii, din iniţiativa angajatorului, fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii"
*** In cele 12 luni intra si perioada de intrerupere temporara a activitatii fara incetarea raporturilor de munca ***

Somaj
OU 4/2010
Art 1 alin. (7)
" Prin derogare de la dispoziţiile art. 34 alin. (1^1) lit. a) şi ale art. 35 alin. (1) din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, perioada prevăzută la alin. (3), în care salariaţii realizează stagiu de cotizare fără plata contribuţiei, se ia în calcul la stabilirea perioadei de 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii pentru acordarea indemnizaţiei de şomaj, prevăzută la art. 34 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi la realizarea stagiului minim de cotizare în sistemul asigurărilor pentru şomaj".
*** perioada de somaj tehnic intra in calculul celor 24 de luni ***

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic andreea20ro andreea20ro buna ziua,cum trimite in somaj tehnic 2 angajati din 4 cati sunt in total?in acesta perioada de somaj tehnic ei beneficiaza de asistenta medicala si vechime in ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa somaj tehnic mihaela znacom mihaela znacom am si eu o problema. am avut oamenii in somaj tehnic si acum ii bag in somaj normal . cum se completeaza adeverinta la lunile cu somaj tehnic? baza de calcul ... (vezi toată discuția)
C.m.-art.52 si 53 rosu gheorghe rosu gheorghe Perioada in care CIM este suspendat conform art.52.-(1) lit.d coroborat cu art.53.-(1) este considerata vechime in munca? (vezi toată discuția)