avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de mostenire

Ce drept de mostenire am de la fratele tatal lui meu?
Unchiul meu nu are nici un mostenitor eu find singurul urmas direct dupa tatal meu care a fost fratele lui care e decedat.
El traieste in provincie si a inceput sa vinda casa si terenul in care sta mostenit de la parinti lui bunici mei. Aceiasi casa in care tatal meu sa nascut.
Ce drept de mostenire am?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cene , utilizator 16:06, 30 Iunie 2010
Deocamdata nici un drept, daca unchiul e in viata.

Dar succesiunea dupa bunici s-a dezbatut? in ce baza vinde unchiul bunurile bunicilor, are acte? daca nu s-a dezbatut succesiunea dupa bunici, aveti drept la partea care i se cuvenea tatalui dvs.
2 frati adica 1/2 fiecare.
veniti la mostenirea bunicilor cu dreptul de la tatal dvs decedat si el. cred ca m-ati inteles.
Va multumesc.
Nu sa dezbatut succesiunea bunicilor.
Propietatea bunicilor consista din citeva hectare agricole si casa unde au trait.
Unchiul meu sta singur in casa bunicilor si am inteles ca a si facut acte nu stiu ce fel si cineva a inceput sa constriasca o alta casa si casa bunicilor o sa o demoleze.
Pute-ti sa-mi spune-ti ce trebuie sa fac incontinuare sau ce acte imi trebuie sa dechid cazul cu ce avocat sa vorbesc?
Va multumesc mult.
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
cene, utilizator
pe dvs va intereseaza dreptul de mostenire asupra masei succesorale de pe urma bunicilor dvs?
Da sigur care e dreptul meu de mostenire dupa tatal meu asupra masei succesorale de pe urma bunicilor?
Si a doua intrebare ce trebuie sa fac in continuare care sint urmatori pasi?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Mostenirea daca exista testament bla bla bla bla buna ziua as avea o intrebare:bunicul meu a decedat si a lasat prin testament totul bunicii mele.tatal meu la fel e decedat deci unicii mostenitori am fi eu ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are nepotul cand bunicul a decedat si bunica s-a re-maritat marfan marfan Buna ziua. Tatal meu a decedat. Am ramas mostenitorii lui eu, fratele meu si mama noastra. Tatal tatalui meu, bunicul, a decedat in razboi in 1944. Era ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are nepotul cand bunicul a decedat si bunica s-a re-maritat marfan marfan Buna ziua. Tatal meu a decedat. Am ramas mostenitorii lui eu, fratele meu si mama noastra. Tatal tatalui meu, bunicul, a decedat in razboi in 1944. Era ... (vezi toată discuția)