Sunt ingine si lucrez la o companie de stat. Cand seful meu de serviciu era in concediu am fost chemat cu colegul meu de birou sa dam o Declaratie in privinta activitatii noastre la Directorul Tehnic. Mirat am incercat sa ma duc la birou pentru a da declaratia dar nu mi s-a acceptat acest lucru si am fost invitat sa o intocmesc pe birou in fata domnului Director si colegul meu la el. Deoarece eram chiar in fata dumnealui a trebuit sa o intocmesc primul cu spatele la TV-ul ce transmitea stiri de la Palatul Parlamentului. Dupa ce am intocmit Declaratia cu activitatea mea din ziua de vineri,in urma unei discutii in condradictoriu cu Directorul meu Tehnic am fost facut nesimtit deoarece sunt "obedient".
Am reactionat si m-am ridicat in picioare, locul, fiind destul de stramt si am atins laptopul Directorului incercand sa-i explic ca nu inteleg de ce foloseste acest limbaj. In urma discutiei aprinse a chemat Directorul General si I-a relatat in fata mea si a colegului meu ca am folosit cuvinte nepotrivite precum consternat din Declaratie si am folosit violenta pentru a-i strica laptopul, deci sunt o persoana violenta. In urma celor relatate Directorul General a avut o singura expresie Da-l afara ce mai stai.Peste trei zile am fost invitat la un consilier al Directorului General unde am relatat cele descrie mai sus si o nota de relatii. Am intrebat pentru ce, si mi s-a spus ca pentru laptopul distrus. Incercand sa finalizez acest incident am raspuns cat se poate de scurt si limpede la intrebarile destul de tendentioase si am gresit imens deoarece din pacate pentru mine liderul sindical era plecat in concediu. Azi sunt chemat de domnul consilier si mi se ofera doua zile ca sa imi dau demisia si scap de povara unui dosar daca nu sunt dat afara. Marturisesc ca nu inteleg este vis sau realitate maine si poimaine trebuie sa ma decid . Codul muncii, Regulamentul de ordine interioara, Contractul colectiv de munca ce sunt? Nu am am mai avut nici o abateresi nici nu am fost atentionat vreodata? Am incercat sa-mi spun si eu punctul de vedere dar nici macar nu mi s-a dat ocazia sa fiu ascultat. Din pacate colegul meu a dat toata ziua Declaratii cu cele intimplate si de fiecare data a fost intors sa o mai completeze! Inca nu stiu cum sa reactionez si sunt uluit de ce mi se intimpla si chiar nu inteleg nimic. Ma gandesc ca am facut greseala sa raspund la Nota de relatii dar am fost un pic amuzat deoarece nu s-au urmat toti pasii pentru intocmirea unui dosar si poate ca am gresit si am cerut sa pot vedea si eu registrul mijloacelor fixe, fisa mijlocului fix, ordinul de plata.
Inca nu inteleg, totusi nu este compania lor si mai exista niste reguli.
1) Cel mai important - nu demisionati! Astfel le veti oferi posibilitatea sa scape de dvs in cel mai simplu mod - prin propria dvs vointa!
2) Lasati ca firma sa aiba initiativa. Daca vor sa va concedieze trebuie sa urmeze niste etape obligatorii si sa intocmeasca un numar apreciabil de documente.
Din ce spuneti ar dori sa va concedieze disciplinar.
Acest lucru nu este simplu - firma trebuie sa urmeze o procedura anume: convocare la cercetare, cercetare propriu-zisa, posibilitatea salariatului sa se apere, prezenta unui membru de sindicat ca observator in comisie, posibilitatea contestarii sanctiunii disciplinare in instanta.
In mod identic, orice alt motiv de concediere (necorespundere profesionala, restructurare post) presupune anumite etape si masuri precum si posibilitatea de contestare.
Din aceasta cauza va preseaza sa va dati demisia, pentru a putea sa-si atinga scopul fara batai de cap.
Colegul dvs. era de fata cand ati atins laptopul ? V-a spus (despre) ce a declarat la randul sau ?
Oricum, sunt de acord cu sfaturile date de Edbah - nu renuntati, incercati sa nu va lasati afectat de presiuni (stiu ca este extrem de greu si ca in aceasta perioada traiti momente de stupoare si stres comparabile cu cele admirabil redate in textele kafkiene...)
Conflict munca
carmenstan
am fost plecata in strainatate in timpul concediului de odihna ,nu am reusit sa-mi rezolv poblemele familiale si am sunat la serviciu , la intelegere cu seful ... (vezi toată discuția)
Hartuire
Bambinuta2
Buna ziua,
Am o prietena a carei situatie incepe sa ma ingrijoreze din ce in ce mai tare. Am sa va spun pe scurt despre ce este vorba. S-a despartit in urma ... (vezi toată discuția)
Violul
mariusbt1
as dori sa stiu ce pot face in acest caz: am o garsoniera in care stau cu chirie si intr-o zi aduc acolo o fata sane simtim bine. beau un pahar de suc cu ea,ne ... (vezi toată discuția)