Cum se poate evacua o familie dintr-un imobil proprietate personala? Precizez ca imobilul a fost in proprietatea statului apoi retrocedat.Locatarii au avut contract cu AFI dar acesta a incetat in momentul punerii in posesie a proprietarului de drept iar proprietarul nu a facut un contract de inchiriere . Eu doresc sa achizitionez acest imobil dar nu stiu ce presupune evacuarea acestei familii, cu aproximatie ca timp si costuri.
Va multumesc
Actiunea este una in evacuare, insa trebuiesc parcurse niste proceduri, fara de care instanta nu incuviinteaza evacuarea.
OUG 40 din aprilie 1999 privind protectia chiriasilor si stabilirea chiriei pentru spatiile cu destinatia de locuinte.
Achizitionarea unui astfel de imobil presupune " achizitionarea unui drept litigios" din care de obicei se cam obtine profit, insa ceva mai tarziu dupa ce veti fi cheltuit o suma mai mult sau mai putin relevanta ..... Situatia difera de la caz la caz.
Va multumesc pentru raspuns.
Insa nu inteleg cum imobilul are calitatea de drept litigios in conditiile in care locatarii nu detin calitatea de chiriasi deci nu exista raporturi specifice dreptului locativ.
La fel imi sunt neclare procedurile pe care trebuie sa le urmez si ce insemna ca timp.Se schimba cu ceva situatia daca invoc o nevoie urgenta (reala) de folosinta a spatiului respectiv?
buna ziua .
proprietarul imobilului va trebui sa solicite evacuarea persoanelor care ocupa fara drept acel spatiu locativ.
daca dvs. doriti sa cumparati acest imobil, dupa perfectarea actului de vanazare cumparare va trebui sa-i actionati dvs. in instanta , pt. evacuare.
in functie de complexitatea cauzei, un astfel de proces poate dura intre 6 luni - doi ani. ;)
Proprietarul are deschis proces cu "chiriasii". Sa inteleg ca eu as incepe un nou proces fara legatura cu cel deja pe rol si care nu poate fi luat in consideratie?
Va multumesc