avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii DECLARATII DE DEPUS IN CAZUL CONCEDIILOR MEDICALE ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

DECLARATII DE DEPUS IN CAZUL CONCEDIILOR MEDICALE PRENATALE SI POSTNATALE

As dori sa stiu ce fel declaratii trebuie sa depun pentru o angajata in concediul medical, adica decl 100, somaj,pensii,itm si cum trebuie completate.adresa de email d_stanoi@yahoo.com.Pe cine am intrebat nu au stiut sa ma lamureasca.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 18:18, 27 Ianuarie 2008
1.
Angajatorii persoane fizice sau juridice vor completa in cazul in care au de raportat concediile medicale prevazute in ordonanta de mai sus:

o
numar total zile lucratoare corespunzatoare concediului medical in conditii de munca(normale, deosebite sau speciale)
o
numar total de zile lucratoare aferente indemnizatiilor, pentru calculul CAS conform art . 45 din OUG 158/2005 (acestea sunt egale cu numar total zile lucratoare corespunzatoare concediului medical in conditii de munca; aceasta numai in cazul in care nu exista in aceeasi luna si concediu medical cauzat de accident de munca sau boala profesionala).
o
Prin program se calculeaza automat „Baza de calcul a contributiei la BASS aferenta indemnizatiilor conform OUG 158/2005”. Aceasta contine cuantumul rezultat din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata proportional cu numarul de zile lucratoare aferente indemnizatiei, exclusiv ajutorul de deces.
o
Campul „Total venit asigurat din indemnizatii/prestatii” va contine baza de calcul a contributiei la BASS aferenta indemnizatiilor conform OUG 158/2005, iar in cazul in care asiguratul in aceeasi luna beneficiaza si de concediu medical cauzat de accident de munca sau boala profesionala, acest camp va contine si cuantumul indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca cauzata de accident de munca sau boala profesionala.
o
CAS datorat de asigurat se calculeaza la venitul realizat pentru perioada lucrata (daca in luna in care are concediu medical are si venit realizat asupra caruia se datoreaza CAS), plus baza de calcul a contributiei la BASS aferenta indemnizatiilor conform OUG 158/2005.

Baza de calcul a CAS este plafonata la maxim 5 salarii medii brute din legea BASS.

2. Casele judetene de sanatate vor efectua :

o raportare pentru asiguratii proprii , care se efectueaza pe codul fiscal al casei judetene de sanatate
o raportare pentru persoanele prevazute la art. 1 alin(2), art.23 alin(2) si art 32 alin(1 )si (2) din OUG 158/2005, precum si pentru cele prevazute la art. 4 alin (1) din OG 1/2006;
+ In acest caz, declaratia nominala se efectueaza pe codul fiscal al casei judetene de sanatate plus identificatorul ‚Mxx’ completat la rubrica RJ , identificator atribuit de CNPAS (xx reprezinta codul judetului).
+ Se va completa campul „contract individual de munca „ cu cifra 2 conform specificatiilor din anexa 1.4
+ Se va completa numarul total zile lucratoare corespunzatoare concediului medical in conditii normale de munca
+ Celelalte rubrici se calculeaza automat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii de depus in cazul concediilor medicale prenatale si postnatale d_stanoi d_stanoi As dori sa stiu ce fel declaratii trebuie sa depun pentru o angajata in concediul medical, adica decl 100, somaj,pensii,itm si cum trebuie completate.adresa de ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu de risc maternal ContSters243704 ContSters243704 cred ca au claculat gresit banii p co d risc d luna asta eu am un salar brut d 492 euro * 4.5059(euro din 30 noiembrie)=2216.90 lei/ brut * 75%( din brut pt ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? exista o limita a indemnizatiei? vali_ff vali_ff Stiu ca Concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut, dar exista o limita pana la care se plateste cat la suta din salariu? La un ... (vezi toată discuția)