avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract individula de munca - part-time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract individula de munca - part-time

Buna ziua

Am de incheiat un contract individual de munca cu desfasurarea activitatii part time, persoana respectiva fiind angajat cu norma intreaga la alta societate.
As dori sa aflu pentru cate ore pe zi pot sa-i inchei contractul, cate zile de concediu are dreptul si cum se procedeaza cu cartea de munca.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 29 Iunie 2010
Minim 2 ore/zi, concediu: acelasi nr de zile ca si cand ar avea norma intreaga, carnetul de munca ramane la locul de munca pe care il declara functie de baza.
art.101-104 Codul Muncii.
Numarul de ore trebuie sa fie mai mic decat al unui salariat cu norma intreaga (art.101 CM- nu da insa un numar strict de ore)
Drepturile salariatului (art.103 CM) sunt aceleasi cu ale unui salariat cu norma intreaga, numai ca le calculati raportat la perioada efectiv lucrata.

Aveti grija la clauzele obligatorii prevazute de art.102 CM.
Salariatii, angajati in baza unui contract de munca cu norma intreaga sau norma redusa, au dreptul in fiecare an calendaristic la un concediu de odihna platit, de minimum 21 de zile lucratoare.

In cartea de munca se inregsitreaza contractul de munca de la functia de baza. Pentru contractele de munca, in afara functiei de baza, se va elibera, la incheierea activitatii, o adeverinta de vechime vizata de ITM.
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
Elena Savciuc, Consultant resurse umane
aijin a scris:

Minim 2 ore/zi, concediu: acelasi nr de zile ca si cand ar avea norma intreaga, carnetul de munca ramane la locul de munca pe care il declara functie de baza.

De unde ati scos ca un c.i.m. se poate incheia pe minim 2 ore/zi ....? .... se poate incheia c.i.m. pe 1 ora/zi ...legea nu stabileste durata minima de munca , ci durata maxima de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare 2 ore nicoletatrenea nicoletatrenea Buna ziua imi pute-ti spune daca se poate angaja o persoana cu 2 ore pe saptamana??? Multumesc Iar pe statul de plata cum va aparea?si pe ... (vezi toată discuția)
2 joburi ana_web2000 ana_web2000 buna ziua am o intrebare pot sa lucrez la doua firme cu carte de munca la una lucrez 4 ore cu contract limitat si la cealalta la care as vrea sa ma angajez 8 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna - timp partial sandr_ela sandr_ela Buna ziua, As vrea sa stiu daca, persoanele care au incheiate unul sau mai multe contracte individuale de munca cu timp partial, iar baza este la o alta ... (vezi toată discuția)