avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pedepse
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pedepse

care ar fi pedepsele pentru urmatoarele fapte?:
abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la folosirea sau prezentarea de documente false, inexacte sau incomplete, #-o
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 08:32, 30 Iunie 2010
Art. 246. - Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor

Fapta functionarului public, care, în exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu stiinta, nu îndeplineste un act ori îl îndeplineste în mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o vatamare intereselor legale ale unei persoane se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Art. 248. - Abuzul în serviciu contra intereselor publice

Fapta functionarului public, care, în exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu stiinta, nu îndeplineste un act ori îl îndeplineste în mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o tulburare însemnata bunului mers al unui organ sau al unei institutii de stat ori al unei alte unitati din cele la care se refera art. 145 sau o paguba patrimoniului acesteia se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Art. 290. - Falsul în înscrisuri sub semnãturã privatã

Falsificarea unui înscris sub semnãturã privatã prin vreunul din modurile arãtate în art. 288, dacã fãptuitorul foloseste înscrisul falsificat ori îl încredinteazã altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendã.

Tentativa se pedepseste.


Art. 291. - Uzul de fals

Folosirea unui înscris oficial ori sub semnãturã privatã, cunoscând cã este fals, în vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 3 ani când înscrisul este oficial, si cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendã când înscrisul este sub semnãturã privatã.


Pt fiecare infractiune retinuta si dovedita se aplica ,cate o pedeapsa.Se aplica pedeapsa cea ma grea care poate fi sporita, functie de circumstantele reale si personale ale infractorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fapta penala andrutzi andrutzi Se poate incadra la fapte penale, fapta prin care un functionar primeste o cerere, o inregistreaza, prin anumite artificii si xeroxare ii schimba continutul, ... (vezi toată discuția)
Consemnarea mincinoasa a desfasurarii sedintei in incheiere = fals in declaratii aidu aidu Judecatoarea a scris in incheierea de sedinta ca in timpul sedintei m-a avertizat ca imi poate da amenda daca imi exercit cu rea-credinta... Insa in sedinta ... (vezi toată discuția)
Fals în acte szenikop szenikop Fostul meu soţ a falsificat un contract de vânzare cumpărare, falsificând şi semnăturile martorilor. Ce urmări legale poate avea (vezi toată discuția)