avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator firma

Sunt angajat al unei firme. Pot sa infiintezi propria mea firma(in asociere) unde sa am calitatea de asociat si administrator?
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 12:02, 30 Iunie 2010
raspunsul este: da!
Asa cum a spus si dl. avocat, raspunsul este da.

Insa, mai trebuie avute in vedere si urmatoarele doua articole din Legea nr. 31/1990 (Legea societatilor comerciale):

ART. 6
(1) Semnatarii actului constitutiv, precum şi persoanele care au un rol determinant în constituirea societăţii sunt consideraţi fondatori.
(2) Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori care au fost condamnate pentru gestiune frauduloasă, abuz de încredere, fals, uz de fals, înşelăciune, delapidare, mărturie mincinoasă, dare sau luare de mită, pentru infracţiunile prevăzute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism, cu modificările şi completările ulterioare, pentru infracţiunile prevăzute de art. 143 - 145 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei sau pentru cele prevăzute de prezenta lege, cu modificările şi completările ulterioare.

ART. 73^1
Persoanele care, potrivit art. 6 alin. (2), nu pot fi fondatori nu pot fi nici administratori, directori, membri ai consiliului de supraveghere şi ai directoratului, cenzori sau auditori financiari, iar dacă au fost alese, sunt decăzute din drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic cu cazier judiciar creatza_70 creatza_70 Este legal ca asociatul unic al unei SRL sa aiba condamnare cu suspendare? Multumesc. (vezi toată discuția)
Condamnat pentru fals; pot infiinta o societate comerciala? eumarica eumarica In urma cu 6 ani am fost condamnat cu suspendare la un an si 3 luni pentru fals si uz de fals, de atunci a trecut perioada de proba, am facut si demersurile de ... (vezi toată discuția)
Administrator firma intrata in insolventa.consecinte in cazul infiintarii unei noi firme Cristianna Cristianna Buna ziua!Un administrator a carui firma,in care a fost si asociat si administrator ,a intrat in insolventa,poate sa deschida o noua firma in care sa aiba ... (vezi toată discuția)