Buna ziua
Am un magazin cu marfuri la care evidenta contabila se tine la pret cu amanuntul (global-valoric).Sunt obligata sa maresc preturile cu acea diferenta de tva acum la 01.07.2010 sau nu.Practic nu as dori sa majorez preturile acum ci sa se considere scadere din adaosul comercial .
Nu sunteti obligata sa faceti majorare de pret.Se poate deduce in contabilitate din adaosul comercial.Daca faceti majorare atunci trebuie proces verbal de majorare pret ( si nu prea mai este timp pentru modificari peste noapte ) ;daca nu , atunci doar nota contabila.
De acord cu vasi49. Mai ales pentru ca diferenta de pret nu este de 5%!
Ca sa se facem corect cresterea de pret ar trebui sa il majoram doar cu 5% din adaos (asta este pierderea comerciantului). Cei mai multi "comercianti" vor creste nejustificat preturile cu peste 5%.
Aplicare tva 9% la stoc
MIV
la 01.09 am in stoc faina, sunt un magazine en-gros, pe care o am in evidente intrata cu 24% tva.
la 31.08 am facut un inventar.
cum trebuie sa procedez de ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.