avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ajustare preturi pbligatorie?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ajustare preturi pbligatorie?

Buna ziua
Am un magazin cu marfuri la care evidenta contabila se tine la pret cu amanuntul (global-valoric).Sunt obligata sa maresc preturile cu acea diferenta de tva acum la 01.07.2010 sau nu.Practic nu as dori sa majorez preturile acum ci sa se considere scadere din adaosul comercial .
Cel mai recent răspuns: me.elena , utilizator 17:55, 30 Iunie 2010
Nu sunteti obligata sa faceti majorare de pret.Se poate deduce in contabilitate din adaosul comercial.Daca faceti majorare atunci trebuie proces verbal de majorare pret ( si nu prea mai este timp pentru modificari peste noapte ) ;daca nu , atunci doar nota contabila.
felicitari ca ganditi la pastrarea pretului actual.nu este obligatoriu sa mariti preturile.asa ar trebui sa faca toti romanii.
De acord cu vasi49. Mai ales pentru ca diferenta de pret nu este de 5%!
Ca sa se facem corect cresterea de pret ar trebui sa il majoram doar cu 5% din adaos (asta este pierderea comerciantului). Cei mai multi "comercianti" vor creste nejustificat preturile cu peste 5%.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2010
contabil20, utilizator
Va multumesc pentru raspunsuri:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functiunea contului 378 Bogo4us Bogo4us Buna ziua, Folosesc descarcarea global valorica a stocului de marfuri. Am doua intrebari: -este corect ca rulajul lunar debitor al contului 378 sa fie mai ... (vezi toată discuția)
Adaos com ADI.D ADI.D O SC ARE VOIE DIN PCT DE VEDERE LEGAL SA COMERCIALIZEZE PRODUSE CU APROAPE 1000%ADAOS COMERCIAL ? (vezi toată discuția)
Aplicare tva 9% la stoc MIV MIV la 01.09 am in stoc faina, sunt un magazine en-gros, pe care o am in evidente intrata cu 24% tva. la 31.08 am facut un inventar. cum trebuie sa procedez de ... (vezi toată discuția)