avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat in vederea anularii pt 0,60 mg alcool ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat in vederea anularii pt 0,60 mg alcool pur in aerul expirat

Buna ziua,

Va rog sa-mi dati niste sfaturi cu privire la urmatoarea problema:
-am fost oprit in trafic, noaptea la 02;00, am suflat in etilotest si mi-a iesit 0.60 in aerul expirat.
-am fost la recoltat probe biologice(o singura proba)
-neoficia am 1.1 in sange.
de 3 luni nu am nici un raspuns.

CE POT FACE CA SA SCAP DE DOSAR PENAL???
MULTUMESC DE AJUTOR.

Este vre-o sansa sa-mi dea drept de conducere pana la finalizarea dosarului???
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2010
dani gabrian, utilizator
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 16:57, 30 Iunie 2010
Sansa dvs. de a nu va alege cu dosar penal sau chiar daca va veti alege, sa obtineti un minim de pedeapsa sau o pedeapsa cu suspendare, ar fi sa fiti la prima abatere , sa fiti cooperant cu organele de cercetare penala, sa manifestati regret fata de fapta comisa , atunci cand va veti afla in fata procurorului.
In primul rand sa va interesati de el.
Aveti multe posibilitati de a cere probe suplimentare, martori, in concluzie de a va asigura apararea,astfel incat sa puteti scapa doar cu o amenda. Altfel, sunteti pasibil de pedeapsa cu inchisoarea de la 1-5 ani.
:) dintr-un ziar
Cum poţi scăpa de un dosar penal şi de acuzaţia că ai şofat având o concentraţie alcoolică în sânge mai mare de doi la mie? Simplu, cu o declaraţie atent redactată în urma căreia să poţi cere efectuarea unei expertize de recalculare a alcoolemiei.

De cele mai multe ori, formulele aplicate de Institutul de Medicină Legală te „scot“ cu sub 0,8 grame la mie alcool în sânge, astfel încât fapta nu mai e de natură penală, ci doar contravenţie. În prezent, Comisia Centrală de Expertize care funcţionează la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici“ intenţionează schimbarea formulei după care se recalculează alcoolemiile.

„A crescut numărul şoferilor băuţi“

Poliţiştii de la Serviciului Poliţiei Rutiere Cluj se plâng de faptul că tot mai mulţi şoferi băuţi la volan scapă fără dosare penale, fiind pedepsiţi doar cu amendă. În acest an, ei au depistat 187 de şoferi beţi, dintre care 55 au cerut efectuarea de expertize prin care să se recalculeze procentul de alcool în sânge.

Un secret e modul în care medicii de la Institutul de Medicină Legală din Cluj au stabilit, în 30 de cazuri, că alcoolemia coborâse sub 0,8, „ajungând“ până la de trei ori mai mică decât la momentul în care şoferii fuseseră opriţi de poliţişti. „Procentul de recalculări schimbate depăşeşte 50 la sută. În acest an, putem spune că a crescut numărul şoferilor care conduc băuţi. Dar e dreptul lor să ceară recalcularea alcoolemiei şi nu avem ce să facem“, a spus comisarul Alexandru Mureşan, şeful Poliţiei Rutiere Cluj.

Poliţiştii au oferit şi două exemple ale unor şoferi din Cluj care au scăpat de dosarele penale, deşi au condus în stare avansată de ebrietate. Primul este D.N., prins pe 1 ianuarie 2008, în timp ce şofa având 2,30 grame la mie alcool în sânge. Expertiza de recalculare de la IML CLuj l-a dus la doar 0,75 grame la mie.

Alt clujean, A.A.L., a condus cu o alcoolemie de 1,30, recalculată apoi la doar 0,65. „Cei doi au scăpat de dosarele penale şi s-au ales doar cu amenzi şi cu suspendarea permiselor pe o durată de 90 de zile“, a mai afirmat Alexandru Mureşan.

ARGUMENTE

Formula de recalculare este secret de serviciu

Medicii de la Institutul de Medicină Legală spun că ei aplică doar o formulă matematică ce ţine cont de mai mulţi coefienţi: valorile alcoolemiilor stabilite în urma recoltărilor de sânge, greutatea şi înălţimea celui care cere expertiza, dacă şi ce a mâncat înainte de a se urca la volan. Rezultă o formulă de recalculare a alcoolemiei care, a declarat directorul IML Cluj Marius Vartic, este secret de serviciu .
Răspunsul meu ar fi să nu mai consumaţi alcool înainte de a vă urca la volan, nu de altceva, dar niciunul dintre noi nu este dispus să fie accidentat de un astfel de şofer.
ESTE VRE-O SANSA SA-MI DE-A DREPT DEC ONDUCERE PANA LA SOLUTIONAREA DOSARULUI???

Alte discuții în legătură

In legatura cu recalcularea alcoolemiei riki_adr riki_adr Buna, In luna oct2008, am condus sub influenta alcoolului, am fost oprit si testat (nu am avut nici un incident). Acum imi pare f rau, dar asta este ..., ... (vezi toată discuția)
2.10 alcool in sange geo_host geo_host la alcoolemie de 2,10 in sange la ce sa ma astept? scap fara sa ajung dupa gratii ? nu am cazierul patat (vezi toată discuția)
Contestatie valoare alcoolemie ? ginacoseru ginacoseru ce se mai poate face daca o persoana s-a urcat bauta la volan iar la rezultatul analizelor i-a iesit alcoolemie 2. asta inseamna f mult adica putem spune ca ... (vezi toată discuția)