avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Faliment

Buna ziua,
O societate are un credit bancar garantat cu BO de catre persoanele fizice asociati ai firmei doua din Romania, doua din UE. Daca societatea intra in procedura de faliment, probabil banca dupa 2-3 luni de zile de la declararea falimentului va evalua bunurile societatii care nu exista. Dupa aceea va aplica executarea garantilor.
Intrebare: Daca garantii nu au nimic pe numele lor si BO se va executa, cat timp se va urmari bunurile garantilor ca urmare a executarii BO? Se va urmari si salariile lor urmand ca ele sa fie poprite intr-o oarecare proportie? Ce proportie? Se va putea urmari si altceva, si daca da cat timp? Cat timp nu vor putea garantii sa achizitioneze bunuri pe numele lor pentru a nu fi executat?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters137562 , utilizator 18:46, 1 Iulie 2010
depinde de creditori. Daca fac acte de intrerupere a cursului prescriptiei pot fi urmariti toata viata.
Buna ziua,
Daca nu va suparati ce inseamna "intrerupere a cursului prescriptiei "?
Cu stima
Pentru a-si recupera creanta banca va incepe procedura de executare silita, care executare silita poate viza bunurile mobile ale debitorului, bunurile imobile sau veniturile.
Prin indeplinirea actelor de executare silita se intrerupe cursul prescriptiei asta insemnand ca, de la data intreruperii incepe sa curga un nou termen de prescriptie ( termenul general de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita este de 3 ani- daca in acest interval de timp se emite un act de executare silita- somatie de plata, se instituie o poprire pe venituri, un sechestru pe bunuri, termenul de 3 ani se va calcula de la data emiterii actului respectiv, fara a se mai lua in calcul perioada care a trecut anterior).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment axw axw Buna ziua, O societate are un credit bancar garantat cu BO de catre persoanele fizice asociati ai firmei doua din Romania, doua din UE. Daca societatea intra ... (vezi toată discuția)
Faliment axw axw Buna ziua, O societate are un credit bancar garantat cu BO de catre persoanele fizice asociati ai firmei doua din Romania, doua din UE. Daca societatea intra ... (vezi toată discuția)
Executare silita avalist bo alb mma mma Buna seara, As vrea sa stiu daca termenul de prescriptie al executarii silite de 3 ani curge pentru mine avalist al unui bilet la ordin in alb, fara protest ( ... (vezi toată discuția)