avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere de personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere de personal

Buna ziua,
Supun discutiei dvs urmatorul subiect care cred ca este de interes pentru foarte multa lume in aceasta perioada "de restructurare a aparatului bugetar":
este vorba ca in spitale sa se faca numeroase disponibilizari de personal, ceea ce ridica urmatoarele intrebari:
1) Disponibilizarile se vor face cu salarii compensatorii in situatia in care nu este prevazut in contractul colectiv la nivel de ramura sanitara? Se aplica prevederile CCM pe economie in acest caz?
Care este articolul din Codul Muncii care ar permite plata/neplata salariilor compensatorii in aceasta situatie?
2) Daca o persoana indeplineste varsta si criteriile de pensionare anticipata in urmatoarele 6 luni, poate fi "trecuta" pe lista disponibilizatilor? Exista o prevedere legala care sa protejeze persoanele in aceasta situatie adica ca nu pot fi disponibilizate daca mai au x luni pana la pensie? Dar in situatia in care o persoana are 56 de ani este handicapat si indeplineste criteriile de pensionare? Poate fi trecut obligatoriu pe lista sau exista criterii care protejeaza? Va rog sa ma ajutati si cu trimiteri catre prevederile legale daca se poate.

Astept cu interes opiniile dvs.

Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2010
radujit, utilizator

Alte discuții în legătură

Procedura in cazul reducerii de personal radujit radujit Buna ziua, Supun discutiei dvs urmatorul subiect care cred ca este de interes pentru foarte multa lume in aceasta perioada \"de restructurare a aparatului ... (vezi toată discuția)
Disponibilizari dispuse de guvernanti lacramioara90 lacramioara90 Luand in considerare prevederile Ordonantei 63/2010 pt. modificarea si completarea Legii nr. 273/2006 privind finantele publice locale, precum si pentru ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca Paduraru Oana Paduraru Oana In cazul in care au loc disponibilizari in cadrul unei institutii publice in care sunt salariati, personal contractual(15) si functionari publici(210), nu ... (vezi toată discuția)