avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contracte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contracte de munca

In cazul in care au loc disponibilizari in cadrul unei institutii publice in care sunt salariati, personal contractual(15) si functionari publici(210), nu exista contract colectiv de munca incheiat intre institutie si sindicat sau reprezentanti ai salaratilor, prevederile c.c.m. la nivel de ramura se aplica ambelor categorii de personal. Stiu ca funct. publici, cf. L188/1999 le inceteaza raporturile de servici iar personalului contractual contractul de munca.Cum se va lua in calcul numarul de salariati disponibilizati? Se iau in calcul(ca numar efectiv de salariati)pentru disponibilizarea colectiva atat numarul de functionari publici cat si personal contractual?
L188 spune ca se completeaza si cu alte dispozitii ale codului muncii si ale codului civil.Sa inteleg de aici ca prevederile prevazute in c.c.m. la nivel de ramura se aplica si ptr. functionarii publici din aceeasi institutie?
Mentionez ca in c.c.m. la nivel de ramura este trecuta si institutia noastra.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 29 Decembrie 2009
Incheierea contractului de munca la nivelul institutiei dumneavoastra este obligatorie pentru un nr de 21 de angajati cu carte de munca, conform codului muncii.Nu este cazul institutiei dumnevoastra!( sinteti doar 15!).In acest caz vi se aplica prevederile ccm la nivel de ramura si prevederile ccm la nivel national incheiat pentru perioada 2007/2010.
Modalitatile de restructurare, daca nu este un act normativ special ( probabil ca este ! si cred ca este lege 329/2009!), atunci acestea vor fi precizate macar intr-un HGR, o decizie a organului ierarhic superior, a conducatorului institutiei din care faceti parte!
Functionarii publici au un statut aparte , iar prevederile codului muncii si ale codului civil li se aplica in ultima instanta! Ale ccm la nivel de ramura in nici un caz!
Vedeti legea 329/2009, cu siguranta vezi gasi un raspuns mai clar!
Da, se ia in calcul (ca numar efectiv de salariati) pentru disponibilizarea colectiva atat numarul de functionari publici cat si personal contractual disponibilizati.

Este aplicabil CCM la nivel de ramura intrucat institutia dvs este parte in contract fiind mentionata in cuprinsul acestui CCM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva Paduraru Oana Paduraru Oana daca din 200 salariati dintr-o unitate, 180 sunt functionari publici, 20 contractuali si pleaca toti prin desfiintarea unitatii, vorbim de disponibilizare ... (vezi toată discuția)
Restructurea legea 63/2010 - personal contractul in institutii radu_mc radu_mc Buna ziua. Daca pentru restructurea (OUG 63/2010) posturilor functionarilor publici institutiile / ordonatorii de credite s-au folosit de art 100 legea ... (vezi toată discuția)
Incetarea raportului de serviciu ca urmare a reorganizarii institutiei - functionar public liviucfp liviucfp Am primit preaviz pentru incetarea raportului de serviciu ca urmare a reorganizarii institutiei,prin desfiintarea postului-art.99 alin.(3) L.188/1999,fara sa ... (vezi toată discuția)