avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INTREBARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INTREBARE

Salut,

am si eu urmatoarea intrebare:
care este cuantumul amenzii pentru schimbarea destinatiei constructiei.
S-a obtinut autorizatie de constructie garaj+magazie si s-a construit o locuinta.
Sau macar spuneti-mi va rog unde pot afla valaoarea amenzii si/sau ce alte sanctiuni
mai pot suporta.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: valenting79 , utilizator 08:25, 1 Iulie 2010
Buna ziua !
Nu am prea inteles de ce va grabiti sa platiti o amenda,:hm: dar va pot spune, referitor la intrebarea dumneavoastra, ca autoritatea competenta in domeniu este Inspectoratul de Stat in Constructii.
Inainte de a plati , imi permit sa va sfatuiesc sa cititi Legea nr. 50 din 29 iulie 1991 (**republicata**)(*actualizata*) privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii.
Va sfatuiesc de asemeni sa va adresati autoritatii publice locale cu o solicitare privind emiterea unei autorizatii in acest sens, conform art. 2 din legea susmentionata.(" ART. 2 (1) Autorizatia de construire constituie actul final de autoritate al administratiei publice locale pe baza caruia este permisa executarea lucrarilor de constructii corespunzator masurilor prevazute de lege referitoare la amplasarea, conceperea, realizarea, exploatarea si postutilizarea constructiilor".)
Cu stima !
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
Marius Zaharia, Avocat
Buna ziua

multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire casa Bercea Dan Bercea Dan Ce trebuie sa fac pentru o constructie noua de casa? Precizez;am un teren intabulat pe mine iar pe acest teren mai exista inca o casa mai veche,langa aceasta ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! poate sa-mi spuna cineva ,daca pentru o casuta de ... stefimit stefimit Buna seara ! Poate sa-mi spuna cineva ,daca pentru o casuta de gradina din lemn,demontabila, cu suprafata de 2mx2m si h=2,10,pe care doresc sa o achizitionez ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie pod in pod locuibil sau mansarda Agapie mariana Agapie mariana Buna ziua, se da o casa cu regim de înălțime P+E in acte, are sarpanta...in consecinta are pod doar ca in realitate acest pod este o mansarda. Cum pot ... (vezi toată discuția)