avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... restituire de bunuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

restituire de bunuri

pe 21 08 2009 a avut loc o perchezitie la mine acasa deoarece fiul meu era suspect de savarsirea infractiunii art 211 si mi au fost confiscate mai multe bunuri si bani ,nimic din aceste bunuri nu au avut legatura cu fapta fiului meu.dosarul a ajuns acum la curtea de apel.cum pot sa mi recuperez bunurile?
va multumesc
mergeti la parchet si adresati o cerere scrisa, procurorului. atasati copie dupa pv incheiat dupa perchezitie si copie dupa buletin
daca dosarul se afla pe rolul curtii de apel atunci trebuie sa va adresati instantei de judecata
Art. 169: Restituirea lucrurilor

(1) Daca procurorul sau instanta de judecata constata ca lucrurile ridicate de la invinuit ori inculpat, sau de la orice persoana care le-a primit spre a le pastra, sunt proprietatea persoanei vatamate ori au fost luate pe nedrept din posesia sau detinerea sa, dispune restituirea acestor lucruri persoanei vatamate. Orice alta persoana care pretinde un drept asupra lucrurilor ridicate poate cere, potrivit dispozitiilor art. 168, stabilirea acestui drept si restituirea.
(2) Restituirea lucrurilor ridicate are loc numai daca prin aceasta nu se stinghereste aflarea adevarului si justa solutionare a cauzei si cu obligatia pentru cel caruia ii sunt restituite sa le pastreze pana la ramanerea definitiva a hotararii.
toate bunurile erau ale mele nu ale fiului meu si nu au legatura cu fapta lui(o camera video ,un reportofon,13 genti de dama si 44000ron

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire bunuri megg megg Buna ziua ! Am si eu nevoie de un ajutor si anume, niste informatii legate de recuperearea obiectelor ridicate in urma unei perchezitii domiciliare. In iunie ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac sa mi recuperez banii pe 21 august 2009 s a facut o perchezitie la mine acasa deoarece fiul meu minor era acuzat de furt si talharie,la aceea perchezitie mi au fost cofiscate mai ... (vezi toată discuția)