avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum pot da un angajat afara,si sa angajez pe alcineva ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum pot da un angajat afara,si sa angajez pe alcineva in locul lui

buna ziua. conducerea intreprinderii ar vrea sa dea afara pe cineva, si sa angajeze pe altcine in loc. cu acordul partilor , nu stiu dc o sa se poata. dc il concediez pe acel angajat, se considera desfintarea postului? cum ar trebui sa procedez?
multumesc mult de tot pentru tot ajutorul pe care mi l-ati dat pana acum.
Cel mai recent răspuns: ramco13 , utilizator 14:43, 22 Octombrie 2013
Daca contractul se desface cu acordul partilor si nu prin concediere se poate face ulterior angajarea fara probleme, deoarece postul nu se desfiinteaza .
Daca faceti restructurare pe acel post, dupa o luna de zile puteti face o noua angajare.
cum sa se poata face o noua angajare dupa restructurare? Asta e chiar culmea. nu ai voie timp de 6 sau 9 luni sa angajezi pe altcineva pe acelasi post. poate pe alt post si nu tre sa fie similar.
Din pacate,numai in cazul concedierilor colective,nu se pot face angajari timp de 9 luni(Art.72 C.M.).Cel mult ,daca CCM -ul de la d-voastra prevede altceva in legatura cu reorganizarea.
Ar trebui ca vechiul angajat sa isi dea demisia sau sa ii incetati CM cu acordul partilor.Nu cred ca vreun angajator daca vrea sa scape de un angajat nu gaseste si caile legale pentru a o face.Este destul de usor sa faci pe cineva sa isi dea demisia daca vrei(schimbare de functie care sa nu fie in favoarea amgajatului,schimbarea programului ..........

Alte discuții în legătură

Somaj adina23 adina23 Buna seara, Am o necalritate ceea ce priveste somaj, am 12 luni lucrate la o firma, vrea sa imi desfaca contractul cu Lit. I, zice acest adm, care nu stie ca ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala. ce restrictii sunt la angajare? noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce restrictii sunt la angajare cand un angajator a concediat o persoana (concediere individuala, nu colectiva), functia ... (vezi toată discuția)
Situatie ciudata intoarcere servici dupa concediu de crestere copil miliapopa miliapopa Buna ziua, As vrea sa obtin un punct de vedere legal cu privire la situatia in care ma aflu...Acum 2 ani am nascut, pe postul meu a fost angajata o persoana ... (vezi toată discuția)