avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA sau carte de munca
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA sau carte de munca

In prezent sunt PFA (de trei luni), si in acelasi timp angajat al firmei respective cu 2 ore.
Acum dupa noul cod fiscal, voi indeplini o activitate dependenta si nu independenta, asta insemanind ca va trebui sa platesc absolut toate contributiile la stat (un total de aproximativ 17% CAS+CASS+Somaj + 16% Impozit).
Ce nu am inteles eu foarte bine este, si cel care este platitorul de venit trebuie sa plateasca si el toate taxele aferente?
Ar fi exact aceeasi chestie ca si cum ai avea carte de munca?

Si ar mai fi o intrebare, daca ma puteti ajuta.
Sunt insarcinata in luna a treia.
In ultimul an, am fost pe cartea de munca incadrata cu 2 ore.
As vrea sa stiu daca voi beneficia de cei 600 de lei minim garantati, dupa nastere.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Pfa - taxe si modul incadrarii vvvv vvvv Buna ziua. Zilele trecute am decis sa-mi infiintez un PFA. Pana aici toate bune si frumoase. Domeniul principal - administrare imobile, cod CAEN 6832 Am ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma in it - cum ma afecteaza elucubratiile guvernului? cristi71000 cristi71000 Buna ziua, Sunt PFA cu norma de venit si lucrez pe contract de colaborare cu o firma de soft. Cum ma afecteaza noua lege a impozitarii activitatilor ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Ce va trebui sa plateasca un PFA cu norma de venit fixa pe an (domeniu: Activitati de informatica) dupa aceste norme noi? Imi spuneti va rog un caz concret : ... (vezi toată discuția)