avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... grupa de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

grupa de munca

daca poate cineva sa ma lamureasca si pe mine. tatal meu are scris in crtea de munca, ca intre 1.04.2001-1.03.2007 a lucrat in conditii deosebite. acesti ani nu se pot incadra la nici o grupa de munca I sau II ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 2 Iulie 2010
sunt doua notiuni diferite dupa care s-a facut incadrarea locurilor de munca/
se poate asimila ca gr. 2 cu conditiile deosebite pentru ca dupa 1.04.2001 s-a schimbat legea ( 19/2000)
si atunci se poate schimba in cartea de munca si sa se treaca gr II ? persoana care a operat in artea de munca trebuie sa faca asta. si daca nu vrea?
nu este cazul si nici necesar... potrivit legii 19/2000 de la 1.04.2001 locurile de munca se incadreaza in functie de conditiile de munca ce reies din studii.
Din 6 martie 2001 si pana in 9 martie 2007 a fost in vigoare H.G. nr.261/2001 privind criteriile şi metodologia de încadrare a locurilor de muncă în condiţii deosebite , cu modificarile si completarile ulterioare.
Potrivit acestui act normativ, încadrarea tuturor categoriilor de salariaţi în locurile de muncă în condiţii deosebite se face numai în cazul în care activitatea lor se desfăşoară efectiv în aceste locuri de muncă potrivit programului normal de lucru.
Perioadele în care un salariat lucrează permanent în locuri de muncă în condiţii deosebite se stabilesc prin decizie a angajatorului care reglementează atribuţiile de serviciu ce revin fiecărui salariat conform sarcinii specifice, în raport cu funcţia îndeplinită.
Nominalizarea salariaţilor care îşi desfăşoară activitatea în locurile de muncă în condiţii deosebite, potrivit art. 10 din HG nr.261/2001, se face de angajator împreună cu sindicatele reprezentative potrivit legii sau, după caz, cu reprezentanţii salariaţilor, în cadrul Comitetului de securitate şi sănătate în muncă acolo unde acesta este înfiinţat.

Din 9 martie 2007 este in vigoare H.G. nr.246/2007 privind metodologia de reînnoire a avizelor de încadrare a locurilor de muncă în condiţii deosebite .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Astept un raspuns concret dodorel62 dodorel62 Am lucrat ca inginer conducator formatie de lucru pe circuit de carbune avand schimb din anul 1992 si pana in anul 2007,dupa care am trecut ca inginer la ... (vezi toată discuția)
inginer agronom ContSters72755 ContSters72755 As dori sa-mi indicati, va rog legea sau ordonanta unde pot gasi tabelul de incadrare al gradelor pentru functia de inginer agronom. Imi este necesara aceasta ... (vezi toată discuția)
Grupa a-2-a de munca nick58 nick58 Dupa anul 1989 pana cand o firma a putut beneficia de grupa 2 de munca si in baza carei legislatii? Ma refer la acele firme care au avut gr. 2 pana in anul ... (vezi toată discuția)