avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cetatean strain

Cum se poate angaja un cetatean strain pensionat ( italian) ?
Nerezident#-o#-o

ii poate afecta pensia din tara de origine ? sunt conditii aparte pentru angajare ?
Cel mai recent răspuns: nelapamarte , utilizator 08:16, 2 Iulie 2010
Pentru salariati straini cetateni ai unui stat UE este nevoie doar de contractul individual de munca in 3 exemplare si copia de pe pasaport sau cartea de identitate .

Pentru a i se lua in calcul si studiile , atunci diplomele trebuie sa fie recunoscute de catre Ministerul Educatiei.
multumesc pentru raspuns.

ideea era daca fiind pensionar are ceva dezavantaje , sau mai bine spus daca ii afecteaza cumva pensia din Italia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean ue laura63 laura63 Cum putem angaja un cetatean UE. Este nevoie de certificat de inregistrare? Ce alte documente trebuie pentru angajare. Sunt recunoscute in Romania diplomele ... (vezi toată discuția)
Angajare cetateni straini liana istrate liana istrate Ce acte sunt necesare pentru angajarea unui cetatean strain cu contract individual de munca ? (vezi toată discuția)
Regimul juridic al strainilor IoanaStan IoanaStan Am si eu o dilema juridica.Ce raspuns as putea da urmatoarei situatii? \\"Sunt cetatean iranian, am venit in Romania in vacanta; ce regim juridic mi se ... (vezi toată discuția)