avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CANTITATEA MAXIMA DE CARBURANT DEDUSA LA UN TAXI
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CANTITATEA MAXIMA DE CARBURANT DEDUSA LA UN TAXI

CARE ESTE CANTITATEA MAXIMA DE CARBURANT CARE POATE FI DEDUSA LA UN TAXI CARE A PARCURS 1000 KILOMETRI INTR-O LUNA?
CE ACT NORMATIV STABILESTE ACEST LUCRU?:(:(:(
Cel mai recent răspuns: membru01 , utilizator 22:35, 5 Decembrie 2011
nu stiu sa existe o astfel de limita

:offtopic:
va rog, nu mai scrieti mesajele cu majuscule ; este mai greu de citit textul
Multumesc
Daca nu exista limita inseamna ca pot deduce o cantitate egala la pret total cu incasarile si nu mai platesc impozit pe profit ?
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
mircea63, utilizator
fara sa am pretentia ca ma pricep la partea tehnica , fac urmatoarea analiza : un taxi parcurge 1000 de km intr-o luna . Banuiesc ca acest lucru poate fi cuantificat.
Corespunzator cu aceasta distanta, functie de consumul mediu ( urban/extra-urban) se poate determina cantitatea de combustibil necesara parcurgerii acestei distante .
Cand am spus ca nu cunosc sa fie o limita m-am referit la faptul ca nu este o limita legiferata , dar dupa cum am prezentat mai sus , un calcul aproximativ tot poate fi facut . Asa ca ceea ce sugerati in cea de a doua interventie nu este o solutie .
Intrebarea mea este urmatoarea: administratia fiscala face un calcul chiar si aproximativ? La un control fiscal cum se procedeaza daca se constata ca am depasit cantitatea maxima de carburant admisa la deducere ?
cu siguranta, daca se constata ca este vorba de un consum exagerat se poate face calculul, asa cum am aratat mai sus , iar partea care depaseste consumul acceptabil se considera cheltuiala nedeductibila , adica asupra ei se aplica 16% .
Sub ce forma exercitati activitatea de taximetrie ?

Alte discuții în legătură

Monografie contabila achizitie carburati 50% deductibila getacatinca getacatinca Buna seara, Va rog sa-mi spuneti care sunt inregistrarile contabile pt achizitie carburanti cu deduct 50%, este corect: % =401 2480 6022 deduct ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate carburant lilicu lilicu buna ziua o firma de paza efectueaza zilnic cu autoturismele proprii de interventie trasee de patrulare pe la toate obiectivele pazite si se deplaseaza si la ... (vezi toată discuția)