avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deductibilitate carburant
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deductibilitate carburant

buna ziua
o firma de paza efectueaza zilnic cu autoturismele proprii de interventie trasee de patrulare pe la toate obiectivele pazite si se deplaseaza si la eventualele alarme.
Traseele de patrulare sunt stabilite prin decizie interna . Zilnic soferii trec pe foaia de parcurs urmatoarele : nr auto, nume sofer, data, tip carburant, catergorie auto B, consum specific si traseul numarul 1,2, etc. fara a mai trece kilometrajul la plecare si sosire.
Se efectueza consumul .
este suficient pentru deducerea integrala a carburantului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 11:53, 6 Octombrie 2014
Pentru a nu avea probleme, va sugerez sa treceti si nr de kilometri parcursi. Nu veti putea altfel sa dovediti kilometrii parcursi si sa justificati consumul de carburanti.
Foaia de parcurs trebuie sa contina cateva elemente obligatorii. In consecinta numarul de kilometrii parcursi este o necesitate.

Norme metodologice:
ART. 145^1
45^1. (1) În aplicarea art. 145^1 alin. (1) din Codul fiscal, prin cheltuieli legate de vehiculele aflate în proprietatea sau în folosinţa persoanei impozabile se înţelege orice cheltuieli direct atribuibile unui vehicul, cum sunt cheltuielile de reparaţii, de întreţinere, cheltuielile cu lubrifianţi, cu piese de schimb, cheltuielile cu combustibilul utilizat pentru funcţionarea vehiculului. Nu reprezintă cheltuieli legate de vehiculele aflate în proprietatea sau în folosinţa persoanei impozabile orice cheltuieli care nu pot fi direct atribuibile pentru un anumit vehicul. În sensul prezentelor norme, prin vehicul se înţelege orice vehicul având o masă totală maximă autorizată care nu depăşeşte 3.500 kg şi nu are mai mult de 9 scaune, inclusiv scaunul şoferului.
(2) În cazul vehiculelor care sunt utilizate exclusiv în scopul activităţii economice, în sensul art. 145^1 alin. (1) din Codul fiscal, taxa aferentă cumpărării, achiziţiei intracomunitare, importului, închirierii sau leasingului şi cheltuielilor legate de aceste vehicule este deductibilă conform regulilor generale prevăzute la art. 145 şi la art. 146 - 147^1 din Codul fiscal, nefiind aplicabilă limitarea la 50% a deducerii taxei. Utilizarea în scopul activităţii economice a unui vehicul cuprinde, fără a se limita la acestea: deplasări în ţară sau în străinătate la clienţi/furnizori, pentru prospectarea pieţei, deplasări la locaţii unde se află puncte de lucru, la bancă, la vamă, la oficiile poştale, la autorităţile fiscale, utilizarea vehiculului de către personalul de conducere în exercitarea atribuţiilor de serviciu, deplasări pentru intervenţie, service, reparaţii, utilizarea vehiculelor de test-drive de către dealerii auto. Este obligaţia persoanei impozabile să demonstreze că sunt îndeplinite toate condiţiile legale pentru acordarea deducerii, astfel cum rezultă şi din Hotărârea Curţii Europene de Justiţie în Cauza C-268/83 D.A. Rompelman şi E.A. Rompelman - Van Deelen împotriva Minister van Financien. În vederea exercitării dreptului de deducere a taxei orice persoană impozabilă trebuie să deţină documentele prevăzute de lege pentru deducerea taxei şi să întocmească foaia de parcurs care trebuie să conţină cel puţin următoarele informaţii: categoria de vehicul utilizat, scopul şi locul deplasării, kilometrii parcurşi, norma proprie de consum carburant pe kilometru parcurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Maşina pe firmă - foaie de parcurs rmrrmrrrm rmrrmrrrm Bună ziua, îmi cer scuze dacă s-a mai discutat subiectul, dar până acum am găsit foarte multe păreri împărţite. Se dă următoarea situaţie: ... (vezi toată discuția)
Tva combustibil ella2389 ella2389 Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie si am nenvoie de cateva lamuriri. Am o societate care presteaza servicii la sediul clientului, pentru care am ... (vezi toată discuția)
Ordin deplasare Dumdum Dumdum Lucrez la o firma care implica deplasarea zilnica cu autoturismul firmei, masina are gps si poate fi scoasa foaie de parcurs , totusi si bombardat de ... (vezi toată discuția)