avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare contract vanzare cumparare

In anul 1997 am cumparat un apartament de la niste rude. Pretul apartamentului a fost de 10 milioane lei. S-a semnat contractul de vanzare cumparare cu clauza ca vanzatorii sa ramana in casa pana la moarte. La semnarea contractului de vanzare cumparae am dat un avans de 2 mil asumandu-mi obligatia ca la fiecare 1 ale lunii sa platesc cate un milion. Tot eu de buna cuvinta am facut atunci o declaratie pe propria raspundere ca ma oblig sa platesc restul de bani la termenele stabilite in caz contrar contractul putand fi anulat de catre vanzatori. Mentionez ca unul dintre vanzatorii ( sotul persoanei care m-a actionat in judecata) a murit la 3 luni de la semnare contractului. poate cere singura anularea?
Mentionez ca declaratia nu este semnata decat de mine si nu este legalizata. Acum dupa 13 ani ma trezesc cu o citatie cum ca sunt data in judecata ca nu mi-am respectat obligatiile asumate in declaratie si ca se cere anularea actului. Se poate anula?
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2010
paby, utilizator
Cel mai recent răspuns: paby , utilizator 13:17, 2 Iulie 2010
Se poate.
Doar pt cota parte a sotului supravietuitor. Cealalta jumatate ( cota parte a sotului decedat) va apartine si nu mai poate face nimeni nimic.
Daca v-ati indeplinit obligatiile si aveti dovezi ( inscrisuri, martori etc.) aveti toate sansele sa nu pierdeti imobilul.
Dar contractul ce spune referitor la cuantumul pretului si modul de plata ?
Nu se precizeaza plata integrala ?
Este cu plata in rate (cu privilegiu pe restul de pret) ?
Cand a intervenit declaratia: inainte/concomitent/ulterior semnarii contractului ?
Ambele acte sunt in forma autentica (notariala) ?

In actul de vanzare cumparare este precizat ca plata a fost facuta integral, si este in forma autentica. Declaratia a fost facuta la plata avansului atunci cand a fost facut contractul tocmai pentru a face dovada bunelor intentii. In ea se precizeaza ca a fost dat avansul la data contractului urmand ca ulterior sa se plateasca la fiecare 1 ale lunii restul banilor. Declaratia nu este datata si nici legalizata.
buna ziua.
personal nu am inteles un lucru: dvs. v-ati indeplinit sau nu obligatiile contractuale?
ati achitat vanzatorilor restul de bani , respectiv cate un milion pana la acoperirea pretului de vanzare a imobilului ?
Da, asupra contractului de vanzare cumparare poate opera sanctiunea rezolutiunii (in caz de neexecutare, culpabila, a obligatiei contractuale, chiar daca exista o plata partiala.)
Mentionez ca unul dintre vanzatorii ( sotul persoanei care m-a actionat in judecata) a murit la 3 luni de la semnare contractului. poate cere singura anularea?

Da.

Alte discuții în legătură

Proprietate cu act de vanzare-cumparare. cybertrust cybertrust Am cumparat un imobil de la o institutie cu act de vanzare-cumparare ,achitand avans (intabulat,carte funciara pe numele meu) cu plata in rate. Poate fi ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune antecontract stagiara stagiara In 2005 , in calitate de cumparator am incheiat un antecontract pt. ap.in imobil neterminat si am achitat avans de 75 000 RON, urmand ca pana in dec. 2005 sa ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare fara efectuare plata maria1123 maria1123 Buna ziua, As dori sa stiu ce implicatii juridice are urmatoarea situatie. Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru a achizitiona un teren. ... (vezi toată discuția)