Florin421 a scris:
Se poate face o clauza in contract ce poate suna cam asa:
"Pretul acestei vanzari este de 100.000 lei din care 30.000 lei a fost achitat inainte de data incheierii prezentului contract cu titlu de avans urmad ca diferenta de 70.000 lei sa fie platita pana la data de 15.12.2017.
In cazul in care diferenta de pret nu se va plati pana la data scadenta, noi partile am convenit ca prezentul contract sa fie rezolutionat de drept si partile sa se repuna in situatia anterioara vanzarii.
La data primirii diferentei de pret vanzatorii vor da o declaratie autentica in care se va consemna primirea pretului integral, moment in care clauza privind rezolutiunea prezentului contract ramane fara efect.
Dobanditorii vor intra in stapanirea de drept si de fapt asupra terenurilor incepand de astazi, data incheierii si autentificarii prezentului contract fdara nici o alta formalitate"
Asta se mentioneaza oricum in antecontracte.
Problema este ca tranzactia probabil depaseste 50.000 lei. In atare situatie, plata trebuie efectuata prin virament bancar si la momentul incheierii contractului de vanzare cumparare ar trebui sa prezentati documentul de la banca.
Pentru dvs ca dobanditor nu ar fi probleme, insa eu o vad din start ca o situatie litigioasa.
Daca partile nu se pot sincroniza, pot lasa procura de vanzare/cumparare. Faptul ca unii vin si altii pleaca nu e un motiv suficient in viziunea mea.