avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparatorul nu respect antecontract de V-C
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparatorul nu respect antecontract de V-C

Buna ziua,
In primul rand imi cer scuze daca s-a mai discutat despre acest topic si nu am gasit eu.
Situatia este urmatoarea: la data de 04.05.2007 s-a semnat un antecontract de v-c intre doua persoane. In antecontract sunt specificati cumparatorul si vanzatorul, terenul ce urmeaza a fi vandut dupa care apare urmatorul paragraf:
"pretul vanzarii, stabilit de comun acord, este de x lei, din care s-a achitat cu titlu de avans suma de Y lei, azi la data semnarii si autentificarii prezentului Antecontract de v-c, la data de 06.08.2007, data semnarii si autentificarii contractului de v-c in forma autentica se va achita suma de Z lei urmand ca diferenta de W lei sa fie achitata pana la data de 15.12.2007.
Pana la achitarea integrala a pretului se instituie in favoarea promitentului vanzator privilegiul rest pret prevazut de art. 1737 pct 1 din Codul Civil"

Acum intrebarea mea este: Pot eu ca si vanzator sa anulez acest antecontract deoarece cumparatorul nu a respectat data de 06.08.2007 la care trebuia sa semnam actul de v-c si la care trebuia sa plateasca suma de bani? Si daca da, avansul trebuie sa il dau inapoi (in antecontract nu scrie ce se intampla cu avansul)?
Cel mai recent răspuns: smartbastard , utilizator 11:02, 19 August 2007
se poate rezilia antectr daca cump nu si-a respectat obligatia asumata de plata diferentei de pret. avandulachitat trebuie returnat daca nu s-a prevazut nimic in antectr. se pot obtine insa anumite despagubiri daca vi s-au cauzat prejudicii, daca din cauza ca nu a respectat ctr eu stiu a scazut valoarea acestua sau ati pierdut un alt cumparator, dar trebuie dovedit. daca cumparatorul a locuit in ap din momentul incheierii antectr ii puteti cere pretul folosintei ap.
Multumesc pentru raspunsul promp. Urmatoarea intrebare este: Cum reziliez contractul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate plata prima casa Amitrica Amitrica Pe data de 23.01.2014 am facut antecontractul cu cumparatorul prin prima casa. In antecontract la cap. 3 \\"Pretul si modalitati de plata\\" scrie: \\"Noi ... (vezi toată discuția)
Speta antecontract v/c imobil marky marky Buna ziua, Solicit ajutorul dvs cu privire cele de mai jos. Am incheiat un antecontract v/c cu un dezvoltator-achizit ap prin programul prima casa. La ... (vezi toată discuția)
Al doilea avans pe baza unui contract de vanzare cumparare DanCI85 DanCI85 Buna ziua, In urma cu ceva vreme am semnat un antecontract de vanzare-cumparare (in calitate de promitenti cumparatori) pentru un imobil ce urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)