avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Modalitate plata prima casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Modalitate plata prima casa

Pe data de 23.01.2014 am facut antecontractul cu cumparatorul prin prima casa. In antecontract la cap. 3 "Pretul si modalitati de plata" scrie:
"Noi partile contractante am convenit ca pretul ferm si irevocabil al vanzarii sa fie de 40000 euro echivalent in lei la cursul BNR de astazi, data autentificarii suma de 181204 lei. Din pretul convenit mai sus, eu promitentul vanzator am primit integral astazi data semnarii prezentului antecontract, avansul in suma de 2000 euro echivalent in lei la cursul BNR de astazi data autentificarii, suma de 9060,2 lei aceasta declaratie a mea servind ca chitanta descarcatoare de primirea avansului, urmand ca restul de pret in suma de 38000 euro echivalent in lei la cursul BNR de azi, data autentificarii suma de 172143,8 lei sa-mi fie achitat pana pe data de 28.02.2014 astfel: 140000 lei prin credit contractat la Banca UNICREDIT TIRIAC BANK de catre promitentul cumparator prin programul prima casa si 32143,8 lei din sursele proprii ale promitentului cumparator". Am urmatoarele intrebari:
- la momentul semnarii contractului de vanzare-cumparare in forma autentica nu trebuie sa mi se dea suma de 32143,8 lei urmand ca banca sa-mi vireze ulterior in cont 140000 lei ?
- sumele nu sunt batute in cuie prin formularea din antecontract, este posibil sa se ia in calcul valoarea euro din ziua platii ?
- cumparatorul vrea sa-mi dea banii din sursele proprii (32143,8 lei) atunci cand imi da ulterior si banca banii, e corect ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2014
Amitrica, utilizator

Alte discuții în legătură

Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Speta antecontract v/c imobil marky marky Buna ziua, Solicit ajutorul dvs cu privire cele de mai jos. Am incheiat un antecontract v/c cu un dezvoltator-achizit ap prin programul prima casa. La ... (vezi toată discuția)
Prima casa -- tzeapa curs valutar anonim86 anonim86 Salutare, Cred ca sunt destule topic-uri deschise cu prima casa si diferenta de curs bnr. De curand am semnat un contract de vanzare cumparare cu ... (vezi toată discuția)