avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SPETA ANTECONTRACT V/C IMOBIL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SPETA ANTECONTRACT V/C IMOBIL

Buna ziua,
Solicit ajutorul dvs cu privire cele de mai jos. Am incheiat un antecontract v/c cu un dezvoltator-achizit ap prin programul prima casa. La momentul prezentarii imobilului si incheierii antecontaractului imi spuneau ca il dau la oferta (promotie_valabila si astazi) si fara TVA. Toate bune si frumoase, am incheiat antec. v/c pt suma de 52.000 EUR, 2.600 fiind avansul de 5% pe care trebuia sa-l platesc eu. La momentul evaluarii imobilului nici prin cap nu-mi trecea ca o sa fie evaluat la mai putin (51.500 EUR) fata de valoarea din antec. fiind si un ap la promotie, fara TVA ar fi trebuit evaluat pe la 57.000 eur. Spunandu-le si de cati bani dispun, vorbind strict pe sumele din antecontract, ma asteptam ca ap sa fie evaluat daca nu mai mult, macar la valoarea din antecontract. Prin urmare eu ar trebui sa mai dau inca 500 eur ( bani pe care nu pot, nu-i am si nici nu mai vreau sa-i dau) - pt a acoperi diferenta pe care banca nu le-o mai da - in loc de 49 400 va fi 48 900.
Avansul pe care l-am dat a fost in prima faza a fost de 500 de EUR si 700 RON(ch. cv contor gaze), pe care as vrea sa-i recuperez. Intrebarea mea este (in cazul in care nu o sa o rezolvam amiabil) ma pot indrepta cumva asupra lor pe motivul ca am fost dezinformat (mi-au prezentat un ap supraevaluat) si sa prezint acest fapt ca un caz de forta majora (a fost ceva imprevizibil si s-a intamplat independent de vointa mea si nu mai am de unde sa scot alti 500 EUR). De altceva nu as vedea de ce sa ma leg in antecontract.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: marky , utilizator 10:45, 31 Iulie 2011
trebuie sa prezentati ce se prevede in antecontract referitor la pretul vanzarii ca sa va putem spune ce sanse aveti daca veti actiona in instanta.
PRETUL VANZARII
Art.1 Pretul vanzarii reprezentand pretul ap., respectiv pretul executiei standard al acestuia si pretul cotei indivize este de 52.000 eur(aici spune in paranteza ca promitentul vanzator este scutit de plata TVA conf art. 141 alin 2 lg 571/2003 etc), platibil in lei, la cursul BNR din ziua platii.
La acest pret se adauga pretul finisajelor solicitate de promitentul cumparator (daca este cazul)si convenite cu promitentul vanzator, modificari cuprinse in anexa de lucrari suplimentare convenita intre parti.

Art.2 Modalitatea de achitare a pretului
2.1 la data semnarii prezentului antecontract care echivaleaza cu chitanta descarcatoare de primire a banilor s-a achitat in numerar, cu titlu de avans pentru locuinta executata in varianta standard si cotele indivize, suma de 500 eur, in echivalent lei in suma de 2.141,9 lei stabilita la cursul BNR astazi, data semnarii prezentului antecontract.
- diferenta de pret in suma de 51.500 eur, se va achita in lei la cursul BNR din ziua platii, pana cel tarziu la data de 30.08.2011.

La art.2.2 specifica contul si banca unde se vor vira banii,
Art.2.3 Promitentul cumparator va efectua platile datorate ca obligatie ''ex contractu'', chiar daca nu a intrat in posesia facturii. In cazul in care promitentul cumparator nu primeste factura, acesta are obligatia de a se informa cu privire la cuantumul sumelor datorate.
Art.2.4 Spune ca in cazul in care dispozitiile art.141 alin.2, lg 571/2003 nu se vor mai aplica, partile convin ca promitentul cumparator va achita TVA-ul. Cam atat...
Pt cei 700 de ron am incheiat un contract cu o firma de prestari servicii.

Nu specifica clar, cat avans ar fi trebuit sa le dau eu si cati bani le da banca.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate plata prima casa Amitrica Amitrica Pe data de 23.01.2014 am facut antecontractul cu cumparatorul prin prima casa. In antecontract la cap. 3 \\"Pretul si modalitati de plata\\" scrie: \\"Noi ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o promisiune bilaterala de vanzare in calitate ... Torx Torx Buna ziua, Am o promisiune bilaterala de vanzare in calitate de vanzator in care este stipulat pretul vanzarii \"X\" EUR in echivalent lei la cursul BNR din ... (vezi toată discuția)